stoineff

Заблудите в учебниците по история, по които учат нашите деца

Снимката е разпространена във Фейсбук. Тя е от български учебник за 3 клас. 

Тенденциозното и политическо некоректното отразяване на българската история продължава. И ако допреди 25 години оправданието на историците е било БКП, в съвременна България прозират частни интереси и много пари. Дали целта е асимилация на българския естнос, или пълното му унищожение, или създаването на една работническа нация на камериерки и бармани всеки може да прецени сам за себе си. Във всеки случай новата история на България не само не е повод за гордост, а дори напротив - жалка и гротескна.

Ето и какво пишат в коментари някои потребители от мрежата:



Денка Матева :
Срамувам се от тези "БЪЛГАРКИ"! ХАЙДЕ ДА ГИ КАЧИМ НА СТЕНАТА НА СРАМА: Мария Радева, Мария Манева и Милка Мандова – Русинчовска! Позор за тях- нямат ли родова памет? Говорят ли им имената на Райна Княгиня, за Яна/ Балкаджи Йово/ и безкрайно много смели българи, заплатили с живота си името БЪЛГАРИН! Дали пък скъпи граждани, не става въпрос за скъпи хонорари от ДПС? 

Мария Генева Лесичкова:
Паметник на Садако Сасаки! Тия, които съжаляват за "загиналите" в Хирошима американци, да прочетат за това дете, което вярвало, че ако направи 1000 оригами - жерави, ще живее... Не съм чела за американци, но се счита, че жертвите в Хирошима са между 90 000-140 000 души, а в Нагасаки между 60 000-80 000, като болшинството от жертвите са от цивилното население. Други източници посочват 330 000 убити, 476 000 ранени и 9 200 000 бездомни.
За глупостите в българските учебници няма какво да говорим. Турците са ни дошли на гости и са забравили да си тръгнат 500 години. Няма да се чудя, ако след 1-2 години започнат да пишат за приноса на навлеците от Сирия и др. - тъй наречените "бежанци".


За поредната снимка е от същия учебник пише сайта bgnow.eu, цитирайки novanews, където е написано следното:

Здравейте, пиша ви по повод учебника на дъщеря ни по „Човек и общество“, трети клас. Свидетели сме на грозна подмяна на историята. Там пише следното: „В много села заедно живеели християни и мюсюлмани. Те се сближавали в труда, обменяли думи, песни, танци и обичаи, споделяли празници“.

Автори на учебника са Мария Радева, Мария Манева и Милка Мандова – Русинчовска. Явно тези „българки“ не са били в Батак, Перущица, Копривщица, Карлово, Калофер? Не са чували за зверските кланета, избиването на българите, за еничарите, за кръвния данък, за зверствата и страха в които са живели българите. Това явно според тях е „споделяне на обичаи“. Моля ви, обърнете внимание на това. Не е минало чак толкова много време, че да забравим историята си. Кой има изгода от това, всички може да направим съответния извод. Какво ще знаят децата ни? Написаното в учебника е долна лъжа!



related

Политика 6156268543842741157

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item