stoineff

Подаръци за св. Георги


Днес честваме празника на Св. Великомъченик Георги Победоносец. Има много легенди и предания, които разказват за историята на светеца. Най-известната сред тях е как мъченикът е успял да спаси цяло село от змея (дявола), яхнал бял кон. Това е и причината, на повечето иконостаси, да е пресъздадена картината от тази сцена. Повече за историята на името и празника, разказва най-голямата международна виртуална общност на Kaymu.
Георги е едно от най-разпространените български имена. Макар по произход името да има гръцки корени, то става популярно в Европа през XIV, по време на кръстоносните походи. Кръстоносците разказват за мъченията на Св. Георги и легендата около него. Вярва се, че мъжете носещи името са целеустремени и умни. Обикновено се опитват да избягват конфликтите. Една от изключителните им черти е чувството им за хумор. Те са непретенциозни като личности. Това е и причината, да бъде толкова лесно да изберем подаръци за тях. Ето и няколко предложения:

• Икона на Св. Георги – Задължително един представител на името трябва да има икона на чудотворния светец, тъй като той е негов покровител и духовен баща и за да го предпазва от беди и злини.

• Статуетки – Представителите на името, обожават произведенията на изкуството. Голяма част от тях са колекционери и ако решите да направите такъв подарък, бъдете сигурни, че ще бъде оценен високо.

Портфейл – кой не обича парите? Именниците, празнуващи днес, най-вече. Ще ги зарадвате приятно с хубав кожен портфейл. Ако към него добавите и послание с пожелания за много просперитет и финансови облаги, това ще бъде перфектен завършек към подаръка ви.

• Нож – част от представителите на името, обичат всякакъв вид оръжия – кинжали, ножове, сабии, пистолети. Имайте предвид, че ако се спрете на подобен подарък, трябва именникът да си го откупи.

Според виртуалната общност на Kaymu и Националният статистически институт, днес в България, ще празнуват около 176 000 човека, носещи името Георги.


related

празници 603549999945324960

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item