stoineff

Лесно почистване на плочките в банята

почистване-но-плочките-в банята

Почистването на банята е неприятна работа за всяка домакиня, но трябва да се прави, за да се поддържа чиста, без мухъл, за да се създава усещане за свежест. Но почистването може да бъде и лесно, ако се спазват някои прости правила, ефективни методи и материали.
Почистването на банята винаги трябва да започва по правилния начин, за да става по- бързо и лесно.
Най- напред е желателно да отстраните прахта и малките боклучета. За целта се използва метла, но може да използвате и прахосмукачка. Ако започнете веднага с парцала върху пода ще се получи тънък слой мръсотия. След това в голяма кофа смесете топла вода и течен сапун или друг препарат за миене на чинии. С този разтвор избършете пода. Водата трябва да се сменява след всяко потъмняване, за да избегнете потъмняване върху плочките от остатъка от разтвора. Микрофибърните бърсалки са много подходящи за почистване, тъй като с тях лесно се чистят по- малките места, които трудно се достигат зад тоалетната чиния и под някои шкафове.
Върху плочките и между техните процепи душа се събират най- много мухъл и плесен. Важно е те да се почистват по- често.
Като евтин дезинфектант може да използвате разтвор от вода и белина. Тази смес е много подходяща и за почистване на фугите, където най- много се събират бактерии и почти винаги остава влага. Освен това за почистване на плочки може да използвате и разяждащи химикали, стига помещението ви да е добре проветриво. Ако почиствате с по- силни препарати, задължително използвайте ръкавици и дори очила, за да предпазвате очите и кожата по ръцете си от вредното въздействие на препарата.
Ако дълго време използвате киселинни почистващи препарати за фугите, имайте в предвид, че с течение на времето те могат да ги разядат. Затова е добре да ги използвате колкото се може по- рядко.


Виж повече на : http://www.keramo-bg.com/

related

новини бг 2613213902164024603

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item