stoineff

Новите тенденции в храненето


Хранителните моди идват и си отиват. Тенденциите се появяват с течение на времето, но здравословните храни остават на топ позиции и през 2015 година. 

Някога се смяташе, че нещо, което е здравословно не е вкусно. Всъщност изобщо не е така. Масово, от години насам, хората започнаха да обръщат специално внимание на културата си на хранене, на това какво поставят на масата и приемат в устата си. Платформата за доставки на храна foodpanda, изследва как се развиват тенденциите в здравословното хранене.

Определено и тази година киноата си остава най-модната храна, особено сред дамите. Много полезна, с високо съдържание на калций, желязо, фибри и протеини, с мек и сладък вкус. Тя се комбинира добре в основно ястие, като гарнитура, в тестени изделия, дори и като заместител на ориза в суши рулцата.

През последните години се е увеличила тройно консумацията на цвекло. Много полезно и вкусно, приготвя се бързо и е подходящ продукт използван в салати, в супи или в най-модните рецепти -Смутитата. Смутито от цвекло е сред най-полезните и вкусни.

Ако искате да сте в крак с кулинарната мода, оглеждайте по магазините за новите сортове вегетариански сирена. Новата мода е да бъдат направени от млека от макадамия или бадемови. Веганите биха ги оценили.

Безглутенови брашна- ако искате да избегнете глутена или просто търсите да направите печените изделия по-ароматни, помислите за безглутенови брашна. Има много различни видове, но някои от най-популярните решения са кокосово брашно, бадемово брашно и нахут, всеки с различни хранителни нива.

Семената от чия набират все по-голяма популярност в кулинарните предложения на световни майстор готвачи. Причината е ясна! Те са изключително полезни за цялостното състояние на организма, лесни за приготвяне и много вкусни. Подходящи са като добавка както в основни, така и в десертни ястия.

related

новини 2374948937052897145

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item