stoineff

Грандиозен празник по повод 24 май в Русия


Докато в София честванията на Деня на славянската писменост и братята Кирил и Методий протекоха сравнително скромно, в Москва, на Червения площад се стекоха хиляди души за един от най-грандиозните концерти. И както самите медии в Русия коментираха: „Такова нещо не е било виждано никога!”

Днес във всички храмове на Москва службите са започнали по-рано от обикновено. Църковните тържества бяха ръководени от негово светейшество патриарх Кирил, който извърши Божествена литургия. По-късно на Червения площад той произнесе слово:

„Стана традиция да отбелязваме този празник тук, на Червения площад с концерт и песни. При това тези песни не се ограничават само тук, на този площад и с тези хора, които се намират тук. Просвещението – това е просвещение на ума и сърцето. Именно на това са държали нашите просветители Кирил и Методий. И ако просвещението на ума е свързано с образованието и науката, то просвещението на сърцето е свързано с такова въздействие на човешката душа, когато от нея се изтръгва злото. Да просветиш душата, значи да изтръгнеш злото. Да я отдадеш във властта на света.”


related

Свят 5294822770659014777

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item