stoineff

Продуктова фотография за начинаещи

product-Photography

Не е нужно да сте професионален фотограф, за да си направите продуктови снимки за каталог, уебсайт или друго, което ви е необходимо. В тази статия ще ви запознаем снякои техники, които може да използвате.


Преди да заснемете обекта или вашия продукт, трябва хубаво да го изчистите от прашинки и всякакви петънца, които високата резолюция на днешните фотоапарати може да запечата.

Ако снимате навън, избягвайте директната слънчева светлина. Най- хубаво се снима, когато е облачно, сутрин или при залез слънце. В случай, че е слънчево, търсете сянка, но все пак да не е много тъмно, а да място, от което да се вижда небето. Ако снимате в затворено помещение, гледайте да е близо до прозорец, но не директно осветен.

Използвайте статив, за използвате малък отвор и дълги скорости на затвора, което е задължително за продуктовата фотография. Ако нямате статив, можете да използвате друго, на което да сложите апарата да стои неподвижно.

Хубаво е да изпробвате различни ъгли на заснемане, както и да прецените правилното разстояние. По този начин ще разберете как най- добре ще изглежда продуктът

Много е важно да настроите правилно апарата си. Проверете светкавицата дали е изключена, тъй като някои продукти губят сенки и имат силни проблясъци при включена светкавица. Трябва да настроите белия баланс. Ако използвате ниско ISO, снимките ще бъдат по- остри и по- ясни.

За по- голяма дълбочина продуктовата фотография изисква малък отвор в повечето случаи. Използвайте този отвор, който ви се струва че прави по- ясни снимки. Трябва да експериментирате.

Използвайте правилната експонация.


Можете да ползвате и таймера. За да избегнете трептенето на фотапарата, използвайте 2 или 3 секундния таймер, за да ви даде необходимото време на трептенето да спре, когато натискате бутона за снимане.



Възползвайте се от нашите съвети, експериментирайте, забавлявайте се, снимайте до тогава, докато направите най- добрите снимки.

related

Стоки и услуги 1810297568590057474

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item