stoineff

Ревю на мобилна работна станция Fujitsu Celsius H710


Днес ще ви запознаем с един изключително интересен продукт на Fujitsu, дело на японската инженерна мисъл и перфектно реализиран на германските поточни линии.
Ще ви срещнем с най-мощния лаптоп от серията Celsius а именно моделът H710, който се явява достоен наследник на чудесната работна станция Celsius H700 в тежкия клас Mobile Workstation. Лаптопът наследява и доразвива всички отлични впечатления, оставени от предния модел. Всички чудесни инженерни и конструктивни особености като дизайн, ергономия, конструкция и охлаждане са запазени и тук, като разликата е в ползването на процесор Intel от по-ново поколение, по-съвременния чипсет и ударната видео карта.

Първи впечатления от Celsius H710

Сглобката е отново здрава и изглежда елитна. Пантите на капака са стегнати, без луфтове и създават усещане за стабилност и ергономия. Иновативното и надеждно охлаждане не позволява прегряване на този мощен лаптоп чрез големите си медни радиатори за процесора и графичния видеочип. Почистването на филтрите за прах е супер иновативно и улеснява годишната профилактика.

Параметри

Техническите показатели на Celsius H710 и присъствието му дори в категория като лаптопи втора употреба са още по-впечатляващи и дори необичайни.


Процесорът отново е четириядрен - Intel Core i7-2760QM/2.4Ghz/, но този път второ поколение и с 6MB cache. /http://ark.intel.com/products/53474/Intel-Core-i7-2760QM-Processor-6M-Cache-up-to-3_50-GHz/. Hyper Treading технологията „удвоява“ четирите физически ядра в осем логически. При върхова нужда от изчислителна мощ Turbo Boost Tehnology овърклоква работната честота от 2.4Ghz на 3.5Ghz.


В синтетичния тест SuperPi, процесорът показа доста върхови резултати, сравнително близки до изчислителната мощ на всеки висок клас процесор от ново поколение – под 11 секунди за 1M
Японските разработчици отново са заложили на сигурната и мощна комбинация с 8 GB DDR3. Тя се явява гръбнака на лаптопа, при използването му за сериозни професионални нужди и сериозно натоварване от съвременните софтуерни системи.
Пъргавия 128GB Solid State Drive е идеален като бързина и чудесно се вписва в общата хардуерна симбиоза на лаптопа. Потребителите, които преценят че 128 GB са недостатъчно, могат да запазят SSD за системен дял, а да ползват USB 3.0 или eSATA конекторите, за да външен твърд диск с голям обем.


В HD Tune Pro тестът, записващото устройство Toshiba показа средна скорост при четене 167 MB/s. Отлично впечатление ни направи липсата на флуктоации и почти равномерната скорост на работа на SSD устройството.
Видеокартата е повече от впечатляваща дори и за геймъри и изобщо не се вписва в общото разбиране за лаптоп втора ръка. NVidia Quadro 1000M е мощна видео карта с 96 CUDA ядра и 2GB GDDR3 VRAM собствена памет. Поддържа мултимедийния стандарт DirectX 11.0 и се справя прекрасно с доста съвременни игри. Нейната най-голяма сила и производителност се разкрива при тежките 3D приложения, за които е предназначена. Тази видео карта в комбинация с чудесния 15.6 инчов дисплей би вършила чудеса за всеки графичен дизайнер или фотограф.
Дисплеят, колкото и да го хвалим все ще бъде малко! Отново японски перфекционизъм - Full HD, LED backlight с Anti-glare /матово/ покритие и висока резолюция 1920x1080. Високото качество на матрицата, липсата на отблясъци, високите ъгли на странична видимост за TN матрица и цветовия обхват, близък до sRGB правят Celsius H710 отличен избор за професионалисти. Качеството на цветовете и цялостното усещане доближава това, при работа с IPS матрица. И не на последно място здравето. Дори при продължителна работа вашите очи няма да се натоварят заради липсата на всякакво ШИМ трептене на подсветката, въпреки използваната LED технология.
Наистина е голям изборът на портове и комуникационни възможности: VGA, Display port, Bluetooth 2.1, Memory Card slot, Express Card slot, SmartCard slot, 3x USB 2.0, 1x USB 3.0, eSATA. Единият USB порт е стандарт 3.0, осигуряващ още по-голяма бързина при пренос на данни, а H710 притежава и камера 2.0 megapixel.
Нашият краен извод е: Цената на лаптопа Celsius H710 като нов е била над 3500 лв. Този довод, заедно с изложените по-горе перфектни технически характеристики и настоящата супер цена, прави употребявания лаптоп Fujitsu Celsius H710 изключително изгодна покупка.


Вградената система за хардуерен рейтинг на Windows 7 показа отново много високи резултати:
Изчислителна мощ на процесора – 7.5 точки от максимални 7.9
Операции с участието на RAM – 7.6 точки от максимални 7.9
Останалите показатели също са малко под максималните в теста за производителност на Microsoft.
Тази чудесна машина може да откриете в сайта на Интерсервиз-20. Тук може да разгледате лаптоп Fujitsu Celsius H710 втора употреба.

За Интерсервиз-20

Фирмата е на пазара на компютърна техника втора употреба повече от 18 години. За това време се наложи като лидер в продажбите на висок клас селекция от употребявани компютри, лаптопи, монитори и принтери. Всяка машина е преминала обстоен технически преглед, обзор на външния вид и батерията. В сайта на Интерсервиз-20 ще откриете драйвери и техническо описание на всеки предлаган лаптоп втора ръка или компютър. А на място в шоурума на фирмата ще може да разгледате и изберете най-подходящия за Вас продукт, и да получите техническа консултация и съвети безплатно.

Celsius H710 – галерия

left-view-fujitsu-celsius-h710

right-view-fujitsu-celsius-h710

front-view-fujitsu-celsius-h710

top-view-fujitsu-celsius-h710



related

Технологии 5941234214643309130

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item