stoineff

За абитуриентите с любов!

абитуриентки

Напоследък цъкащите с език, застаряващи моралисти изпълниха виртуалното пространство. Скрити някъде в тъмните си, апартаменти и собствено нещастие разпръскват морал и ценности, та чак плюнки опръскват светещите пред тях монитори.

Станишев и Бойко не са на мода. Пеев и Цветанов - скучни. Сега идват наред абитуриентите.

Вижте ги! Те са прости, неграмотни, незнаещи. Момчетата са дилъри на дрога и карат моторите и аудитата си с 300 по пътищата и газят други деца, момичета са празни и кухи лейки с леко поведение и съмнителен вкус.

Е мили и добри хорица, добри работници и изпълнителни служители. Ще ви изненадам и ще ви кажа, че децата не са виновни. Те са вашето отражение. Те са отражение на това, което са видели от ВАС за техния 18 годишен живот. Техните ценности са вашите ценности и това, на което ги учите вие.

За да ме разберете точно ще ви го обясня по - бавно.

Роклите и силиконите ги купувате вие. Бързите коли ги купувате вие. Как да се забавляват тези деца се учат от вас - тт вашата телевизия, от вашето радио, от вашата липса на театър и кино.

И още по - бавно. Като видите абитуриентка по гащи, вместо да се възмущавате се запитайте: "С какво АЗ допринесох това да се случи?". Ако сте честни със себе си отговорите ще са много. Може би косвено, с безразличие и незаинтересованост, може би с пренебрежение, а е напълно възможно тези деца да следват примера, който им давате вие...

Е мили хора? Ще продължавате ли да плюете? Ще продължите ли да се възмущавате от кичозните рокли, от вулгарното поведение, от изпуснатите по пътищата хормони?

Ако се смеете се смеете на себе си, на собствените си виждания, на собствения си морал, на собствените си деца. В едно сте прави обаче - абитуриентите са бъдещето на България.

Продължението е естествено...

На вас абитуриенти ви пожелавам да се справите с наследството, което сме ви дали. Пожелавам ви, да успеете да прескочите нашите предразсъдъци и грешки. Пожелавам ви да сте стълб на НОВО общество, което не съди, не обижда, а търси и вижда решения на проблемите. Вие ще трябва в живота си да се преборите освен с личните си проблеми и с проблемите, които нашето общество ви оставя, а те не са малко. Стискам палци и успех!

related

новини 3097583571089560780

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item