stoineff

Последни новини за списъка на "паразитите" посещавали Цветан Василев

Последни новини. Списък с "паразити" - политици и бизнесмени, които са посещавали Цветан Василев преди затварянето на КТБ, бе разпратен до медиите.


Банкерът обаче отрече да е автор на писмото с прикачени файлове с имена, макар по-рано един от адвокатите му да потвърди достоверността му. В опровержението на Василев се казва, че той разпространява публичните си изявления единствено на www.vassilev.bg.

В текста, разпратен до електронните пощи на различни медии от адрес в Gmail, се казва, че този път Василев не използва своя личен сайт, тъй като постоянно бил хакван. В писмото е отправена закана, че "шоуто тепърва предстои".

Към него са прикачени сканирани копия от тетрадки, в които са записвани стотици посетители на централата на КТБ през 2013 и 2014 г. Сред хората в списъка са още представители на държавни институции, журналисти и други известни личности. Някои от тях са записани по няколко пъти.

Последни новини за списъка на "паразитите" посещавали  Цветан Василев

Имена от списъка


Виждат се имената на Йордан Цонев от ДПС, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, Красимир Каракачанов от ПФ, Любен Дилов от БДЦ, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев (три пъти за една седмица през юли 2013 г., когато течаха протести срещу кабинета "Орешарски" - б.р.), шефът на КРС Веселин Божков, бившите министри Милен Велчев и Бойко Ноев.

В списъка са още рекламният бос Красимир Гергов, собственикът на верига аптеки Веселин Марешки, Едоардо Миролио - миноритарен собственик на "Булгартабак", собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, един от шефовете на "Химимпорт" Иво Каменов, журналистът и издател Петьо Блъсков, социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

Адвокатите


Един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов, потвърди тази сутрин пред "Дневник" достоверността на списъка, като обясни, че във вчерашното си интервю Йордан Цонев е "лъгал безочливо и нагло". Затова трябвало да се покаже как той е "висял пред сградата на КТБ".

Общество, което осъжда вложителите в една банка, а не тези, които са допуснали да се раздадат милиарди необезпечени кредити не го чака нищо добро. Като чета с каква злоба се говори за хората, които са имали влогове и като всеки човек иска да си спаси
избирател В интервюто депутатът многократно отрече да е знаел какво се случва с КТБ, като подчерта, че това нямало нищо общо с ДПС и Делян Пеевски.

По-късно другият адвокат на Василев - Христо Ботев, коментира, че се проверява дали списъкът е автентичен. Работещи в сградата обаче потвърждават, че посетителите са били записвани по този начин. Пред "Club Z" пък някои от хората в списъка, пожелали анонимност, също са заявили, че наистина са били там в посочените дни и часове.

След няколко часа Константин Симеонов заяви пред БНР, че списъкът е автентичен. Според него е нормална практика да се правят такива на ръка. Вероятно е изтекъл от охраната или рецепцията на банката, коментира той.

"За паразитите - истинското шоу скоро предстои"

Ето го цялото писмо до медиите, за което по-късно Цветан Василев заяви, че не е писано от него:

Уважаеми дами и господа,Обръщам се към вас като представители на информационни медии, за да осветля важен акцент от случващото се в продължение на почти една година с КТБ АД. Вероломното покушение, което беше извършено срещу банката от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции, доведе до неминуемия й крах. Крах, който коства много на депозантите в банката, както и на държавата, поради злия умисъл или безхаберие на лицата, които я управляват.Върху гърба на една от малкото националноотговорни български банки се упражняваха знайни и незнайни герои, които в изобретяването на издевателства спрямо нея надминаха и средновековната Инквизиция.И всичко това ставаше пред очите на обществото, което беше умело заблуждавано за истината около банката от сътворителите на нейното убийство, диригентите му и техните изпълнители. Следвайки заповедите издавани от бункера “Берлин”, те и досега крият от българските граждани какво всъщност причиниха на банката.Но не затова е целта на настоящето ми писмо. С него искам да обърна внимание на един друг аспект – този за морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен “елит” в България.По време на реализирането на зловещия сценарий срещу КТБ АД много политици, финансисти и икономически експерти неведнъж повтаряха, че случващото се с банката не е реално и че е дирижирано от два политико-икономически кръга, както и от техните лакеи в следствие и прокуратура. Постепенно обаче, тази обективно изразявана защита се превърна в спорадични вопли, след това в тихи стонове и, към днешна дата, изцяло заглъхна.
Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ АД съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката. Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички.

И всички ме предадоха.Политици и не толкова /социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори/, бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя “хотелиери”/сега участващи в плячкосването на БТК/, тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор “Сигурност”, синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.Всички.За тях Цветан Василев се превърна или в демонът ограбил хората или просто спря да съществува.Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят.С каква цел – сами ще си отговорите. Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?С видеото на добре пеещия гуверньор мисля, че показах достоверността на твърденията ми, че целият този “елит” паразитираше върху мен и КТБ АД. Сега давам ново доказателство – факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години, за да се убедят хората, че всички тези хубавци от “елита”, казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща.Факсимилетата се съдържат в линковете, които прилагам по-долу. Не ги качвам в личния си сайт поради ежедневните опити да бъде хакнат, за да ме спрат да говоря истината. Но няма как да ми запушат устата.Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата : “Цветан Василев окраде банката и избяга” да сигне до възможно по-голяма част от него.А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!14.05.2015г Цветан Василев
В писмото, подписано от името на Василев, отново се заявява, че срещу банката му е било извършено "вероломно покушение от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции".

"Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката", пише в писмото.

Изреждат се, без имена, "политици (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.

Тези другари много бързо забравили времето, когато се редяли на опашки и чакали със седмици пред кабинета му, за да го видят.

"Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?", се казва още в писмото."Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата: "Цветан Василев окраде банката и избяга" да стигне до възможно по-голяма част от него. А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!", завършва писмото, подписано от банкера.


Реакции


Списъци, тетрадки - дрън дрън глупости. Г-н Василев да не хвърля прах в очите на хората. Да се изнесат и списъци с имената на фирмите, които са получили необезпечени кредити. Да се изнесат и имената на управителите на тези фирми. А тези хора...
обективен И се допълва, че с видеото на "добре пеещия гуверньор" (с Иван Искров пеят "Назад, назад, моме Калино") е показал достоверността на твърденията си, че целият този "елит" е паразитирал върху него и КТБ. Сега давал и ново доказателство – факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години, "за да се убедят хората, че всички тези хубавци от "елита", казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща".
Премиерът Бойко Борисов коментира, че него със сигурност го няма в списъка и няма свои хора в него, които да "са вземали пари", предаде "Фокус". Пред журналисти обаче той отказа да коментира името на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев, който е от ГЕРБ.

Йордан Цонев се обърна към Василев с думите, че е "абсолютно чист" и че няма да се спре "в усилията си българският народ да научи, че той (Василев) е човекът, нанесъл най-тежкия удар на финансова система след 1996 година, че го е направил съзнателно и умишлено".

Бившият зам.-министър на икономиката в тройната коалиция Явор Куюмджиев коментира пред "Дневник", че познава Цветан Василев от пет години и се е виждал с него нееднократно. Няма обаче спомен да се е срещал през 2013 г. в кабинета му на бул. "Цар Борис Трети".

"Познаваме се с него, както се познавам и с Васил Божков, и с Бойко Борисов. Това не е някаква драма. Аз съм ходил в сградата на бул. "Цар Борис Трети", но там се намира и ТВ7, може да съм ходил за участия в предаванията след изборите", каза той.

До момента автентичността на списъците не е отречена. Тъкмо обратното – хора, чиито имена фигурират в тетрадката, признаха за посещенията си и минаха в оправдателен режим.

Периодът, за който са публикувани имената (различни периоди от 2013 и 2014 г.), съвпада с момента, когато настъпва раздор в отношенията между Цветан Василев и близкия му преди това партньор Делян Пеевски. Името на Пеевски не фигурира в публикуваните списъци. В него няма и представители на ГЕРБ. Друго впечатляващо отсъствие е това на магистрати и представители на службите. (Факсимилиетата със списъците може да видите в края на статията.)

"Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички. И всички ме предадоха"


В писмото, които Цветан Василев отрича да е негово, обаче се загатва, че може да има още разкрития. "С видеото на добре пеещия гуверньор  мисля, че показах достоверността на твърденията ми, че целият този "елит" паразитираше върху мен и КТБ АД", пише "Цветан Василев".

Видеото, на което се вижда как собственикът на КТБ и управителят на БНБ пеят прегърнати "Назад, назад моме Калино" бе предоставено преди три седмици от адвоката на Василев - Константин Симеонов. Пред "Господари на ефира" той заяви: "Цветан Василев каза, че в неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България. Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да”.

Настоящото писмо с факсимилетата изглежда като продължение на дистанционната компроматна война, предприета от банкера. В него се казва, че с настоящите факсимилета дава нови доказателства за това как всички са се възползвали от него, той бил принуждаван "да им прави услуги" и когато отказал "те просто убиха банката". "Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички. И всички ме предадоха", казва "Цветан Василев".

Не съм автор на писмото, разпространявано от медии на #КОЙ и #НяКОЙ


В официалния си сайт банкерът опровергава авторството на писмото: "За пореден път, бих искал да подчертая, че разпространявам публичните си изявления единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg. Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от "мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти. Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми "затворят устата“, поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват".

Част от информацията в оригиналите е изтрита или преправена


Копията, разпространени от името на Василев, изискват продължително проучване, но и от пръв поглед става ясно, че сред десетките хора, посещавали банкера всеки ден, са политици, представители на държавни институции, бизнесмени, журналисти. От преглед на копията се вижда, че част от информацията от оригиналите е изтрита или преправена. Освен това някои посетители са ходили при Василев на един етаж, а други - на друг.

Сред тези, чиито имена се срещат в тетрадката, придружени от дата и час на влизане и излизане, са тогавашният председател на парламентарната бюджетна комисия от ДПС Йордан Цонев, председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, депутатът от БСП Явор Куюмджиев, днешният деец на АБВ Румен Петков, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесменът Веселин Марешки, издателят Петьо Блъсков, енергийният бос Богомил Манчев, бившият шеф на борда на "Български енергиен холдинг" Георги Христозов. В списъка с посетители са и колеги-банкери - собственикът в Първа инвестиционна банка Цеко Минев, шефът на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Няколко пъти при него е ходил и членът на управителния съвет на Българската народна банка проф. Стати Статев.

Няколко пъти Василев е посещаван от бившия финансов министър Милен Велчев (веднъж той явно е бил заедно с брат си Георги), който сега е в управата на дружеството, собственик на "Българска телекомуникационна компания" (БТК). Велчев е сред представителите на руската банка ВТБ у нас. Инвестиционното поделение на банката има собственост в БТК.

В списъка с гости личат още имената на социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.


Василев често е бил посещаван и от бизнес партньорите си в "Петрол" - най-вече Гриша Ганчев. При него обаче са ходили и спорещите за собствеността в компанията Денис Ершов и Митко Събев, както и милиардерът Кирсан Илюмжинов, който имаше акции в петролната компания. Сред посетителите през 2013 г. е и тогавашният шеф на държавната фирма "Кинтекс" Антон Салджийски. Василев се е срещал и с Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. В списъка с посетителите са още Валентин Златев, шеф на "Лукойл", Васил Божков, Иво Каменов от "Химимпорт", Антон Щерев и Атанас Петров от "Винпром Пещера". Мажоритарният собственик на КТБ се е виждал и със Симеон и Калин Пешови - собственици на строителната компания "Главболгарстрой". Чест посетител в сградата на бул. "Цар Борис ІІІ" е бил и рекламният бос Красимир Гергов.

Адвокатът на банкера Константин Симеонов потвърди автентичността на написаното, но заяви, че то не е излязло от щаба на Цветан Василев. "По-скоро бих казал, че сега се намериха хора, които се кръстят, ако могат да се кръстят, че никога не са ходили при него. Не е лошо да се разбере, че те лъжат", заяви адвокатът пред БНР. Пред "Дневник" той коментира, че в интервюто си пред Нова телевизия преди ден депутатът от ДПС Йордан Цонев е "лъгал безочливо и нагло", затова е трябвало да се покаже как той е "висял пред сградата на КТБ".
По-късно обаче пред същия сайт другият адвокат на Василев - Христо Ботев отрекъл списъкът да е изпратен от Цветан Василев. "Писмото не излиза от него, каквото има да казва, го съобщава чрез личния си сайт. Дали списъците са автентични - тепърва проверяваме", казва той. Според Ботев, това се разпространява нарочно с цел, когато след този случай Василев публикува нещо на сайта си, то да бъде поставено под съмнение с аргумента, че вече веднаж е пуснал неща, от които се е отрекъл.

Борисов: Аз нямам хора в списъка


Въпреки съмненията за това кой е изпратил списъка, коментарите за него не закъсняха. "Нямам хора в списъка, изпратен от Цветан Василев", каза премиерът Бойко Борисов по време на конкурса "Учител на годината“. "Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там", добави той и уточни, че в писмото от името на Василев се твърдяло, че тези хора са взимали пари от банката при посещенията си. Борисов не коментира присъствието на името на Стоян Мавродиев в списъка. Той беше депутат от ГЕРБ и в последствие оглави Комисията за финансов надзор по предложение на партията на Борисов.


related

Политика 5282133007964938273

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item