stoineff

Ежедневни обувки

udobni-obuvki

 Когато избирате обувки за ежедневието, на първо място трябва да гледате те да си ви удобни. Поради тази причина трябва да вземете предвид някои фактора:
 С възрастта настъпват множество промени в тялото на човека, следователно и краката се променят. Стъпалата стават по- широки вследствие на разтегнатите сухожилия и мускули. При други те стават по- дълги, а мастните възглавнички изтъняват. Затова винаги пробвайте обувките преди да ги купите, за да не се окаже, че вече не носите номера, който цял жовот сте носили.
 Голямо значение има и видът на краката- стъпалата при различните се различават. Някои имат плоски стъпала, други извити и т. н. Лесно можете сами да определите какво е вашето стъпало като намокрите крака си и стъпите върху суха хартия. Ако отпечатъкът показва по- голяма част от стъпалото ви, значи то е плоско. Ако показва малка част, значи стъпалото ви е извито. И в двата случая се препоръчват специални стелки или ортопедични обувки, които са най- удобни за такъв вид стъпала. Ако отпечатъкът е леко извит и показва петата и пръстите, значи стъпалото е съвсем нормално.
 Проблемните стъпала водят често до болки в гърба, колената и петите, затова в тези случай са за предпочитане обувки с подплънки в областта на петата. Тези модели облекчават болките и ходенето е леко и безболезнено. Ако имате проблеми с пръстите, носете обувки, които са по- широки и меки.
 Климатът също е основен фактор, с който трябва да се съобразявате при избора си. Не купувайте евтини и некачествени обувки за студените дни, за да пестите. Все пак здравето ви е на първо място. А едни некачествени обувки пропускат вода, държат краката студени и в последствие ви създават сериозни здравословни проблеми. Така че, парите, които си мислите, че сте спестили, всъщност за лечение, че дори и повече.
 Избирайте обувки с твърда, но същевременно гъвкава подметка, така че извивката на стъпалото да ляга добре и да усещате максимален комфорт по време на ходене.


Виж повече на: http://kapere.com/

related

Стоки и услуги 8436606065043972318

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item