stoineff

Класация- 5 от най-вкусните салати в света

caprese

През летните месеци, консумацията на свежи зеленчуци и салати са увеличава с четири пъти повече от другите. Салатата е ястие, състоящо се от малки парчета зеленчуци, които се смесват със сол или вид дресинг. Думата, произлиза от френската „Salade”,което означава сол/солено. Повечето салати се сервират студени, въпреки че някои от тях, например немската картофена салата е топла. Интересен факт е, че някой готвачи смятат, че топлината на едно ястие е фактор, който го изключва от категорията салати, независимо дали е изцяло от зеленчуци. Платформата за поръчки на храна foodpanda, класира най-вкусните и поръчвани салати в света.


1. Салата „Капрезе” - Класическата салата с пресен домат, моцарела и босилек, заема почетното първо място, в световната класация

2. Гръцка салата- Маринованата фета я прави толкова изкусителна и предпочитана. Обикновено я използват и като гарнитура към пикантни пилешки бургери.

3. Салата Крънч- Името може и да не ви е познато, но тази салата със зеле, орехи, юфка, ядки и сладко-кисел дресинг е много вкусна.

4. Зимна салата- Патладжан, броколи, джинджифил и чесън - Зашеметяваща зеленчукова салата с натрапчиви аромати.

5. Средиземноморска салата- Има много видове средиземноморска салата, но тази, която е най-предпочитана и заема 5-то място в класацията се състои от нахут, фасул, маслини и аншоа. Често я гарнират и с риба тон.

Това са 5-те най-вкусни и поръчвани салати в световен мащаб. Не забравяйте, че зеленчуците са много полезни и трябва да присъстват на вашата трапеза всекидневно.

related

новини 5904252963991056046

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item