stoineff

Честит първи юни мили деца!

чести-първи-юни-ден-на -детето

Мили деца,
Приемете сърдечните поздрави на "Интервю" по повод най-слънчевия и най-приказния празник за всички деца – Първи юни!

Пожелаваме Ви да бъдете все така любопитни, весели, щастливи, изучаващи света около Вас и много много добри. Желаем Ви щастливо детство с много игри и приятели.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата.

 Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.

Серия от инициативи организира Община Пловдив по случай Деня на детето - 1 юни.

Модерни прически с органик продукти ще правят коафьори от 10 до 19 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред общината в утрешния ден. Малчуганите ще бъдат зарадвани и със специален декор за забавни снимки, рисунки и подаръци.

Между 11 и 12,30 часа ще проведе шествие от Римския стадион до площад „Стефан Стамболов“, а между 16 и 18 часа за децата ще бъде могат да се забавляват в надуваем замък или да изявят своя талант в поставените на площада художествени ателиета.

За финал на празничния ден, малчуганите ще мерят сили в състезание за най-голям балон, направен от дъвка.

За всички малки участници са предвидени още много изненади и подаръци.

related

празници 4372515698569139548

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item