stoineff

Лудогорец продаде играч за рекордна сума

Жуниор Кайсара
Жуниор Кайсара


Бразилският бек Жуниор Кайсара вече не е част от състава на Лудогорец, след като бе продаден на германския Шалке 04. 

Играчът подписа тригодишен договор с тима от Гелзенкирхен, като финансовите параметри не бяха оповестени. Според немския „Билд“, трансферът ще е между 4 и 5 милиона евро, което е рекордна сума за изходящ трансфер в родната „А“ група.

Представянето на играча вероятно ще бъде направено в следващите няколко дни, а трансферът вече бе обявен в официалния профил на клуба в Туитър.
Спортният директор на Шалке 04, Хорст Хелдт заяви, че Кайсара е бил наблюдаван няколко месеца и е впечатлил скаутите на отбора. Бразилецът ще се конкурира с титуляра на този пост и японски национал, Ацуто Учида. Първото си занимание с новия си отбор ще проведе на 1 юли. Хелдт добави, че Кайсара се чувства добре и ще се бори за титулярно място в новия си клуб.
Макар и от клуба да си тръгва един от най-класните играчи в отбора, от Лудогорец остават фаворити за титлата в „А“ група. Предвид състоянието на софийските грандове, основните конкуренти на отбора изглежда ще бъдат Литекс и Берое. Тазгодишната кампания в Шампионска лига започва срещу молдовския Милсами във втори предварителен кръг от турнира, а от Betfair Bulgaria сочат разградчани за големият фаворит в двубоя.
Успехите на Кайсара с Лудогорец наброяват три поредни шампионски титли в „А“ група (2013, 2014, 2015), 2 купи на България (2012, 2014), 2 Суперкупи на България (2013 и 2014). Бразилецът бе неизменна част от отбора в триумфа на Лудогорец при влизането на отбора в Шампионската лига и първите 4 спечелени точки за български отбор.

Шампионите от Разград вече започнаха офанзива по намирането на заместник на десния бек. В интервю, новият треньор, Бруно Рибейро, обяви гръмко, че ще се опита да привлече няколко играча от Челси като използва топлите отношения, които поддържа с мениджъра на лондончани, Жозе Моуриньо. Дали това ще се случи или не, едно е сигурно - с продажбата на Жуниор Кайсара, Лудогорец ще разполагат със сериозен бюджет за трансфери това лято.

related

Спортни новини 6370256482979410415

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item