stoineff

Родител би съученик на сина си и псува учители в пернишко училище


Помощник-директора на ІХ основно училище ”Темелко Ненков” в Перник Аделина Борисова е подала сигнал в полицията за това, че родител на един от учениците в школото влязъл и ударил съученик на сина му.

На място незабавно са  пристигнали полицаи от Първо РУ – Перник, които задържали 41-годишния Х.И. Разяреният родител се саморазправил със съученика на сина му и отправял нецензурни думи и заплахи към учителите.

Запознати твърдят, че проблемът възникнал заради това, че шестокласнк редовно взимал парите на свой съученик от класа. Потърпевшото дете се оплакало на баща си и той нахлул в училището да раздава справедливост на своя глава.

Уведомен е Отдела за закрила на детето в Перник и Районната прокуратура в областния център. Предприети са съответните процесуално-следствени действия, за изясняване на случая. В работата са включени и инспектори от Детска педагогическа стая.

Х.И. е задържан за 24 часа с полицейска заповед.


Директорът на учебното заведение Марин Никодимов обаче заяви, че не вярва на версията, разказана от обирания ученик. В деня на инцидента той е отсъствал от училище заради служебни ангажименти. По думите му „потърпевшият” шестокласник редовно си измислял разни неща. Детето имало здравословни проблеми и злоупотребявало с това. Държало се подигравателно и ехидно със съучениците си. Оплаквало се за несъществуващи неща.

Учениците, забъркани в случая, били от ромския етнос, но от добри и свестни семейства.

Бащата влязъл в училището по време на междучасие и разговарял за проблема с помощник-директора Аделина Борисова. Търсил няколко момчета. Заедно с него била и съпругата му. В момента, в който видял децата обаче, се юрнал и ударил едното от момчетата. Борисова застанала между двамата, за да предотврати още раздаване на шамари. Намесили се и учители. През това време разяреният родител псувал и отправял заплахи.

related

Перник 2925148774009146306

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item