stoineff

Погребението на Георги Игнатов


Днес в 13 часа родителите на убития Георги Игнатов ще направят опелото на сина си в храма "Свети Георги" в София. На него ще присъстват приятели, роднини, съученици и познати на момчето. Погребението на Георги ще е след това в тесен семеен кръг, пише в. "24 часа".

От Националната търговско-банкова гимназия няма да организират посещение, но се очаква да отидат доста от съучениците и приятелите на Георги, казаха от гимназията. Част от преподавателите на момчето също ще бъдат на опелото му.

Вероятно ще има и доста възпитаници на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев". Там учи приятелката на Георги - Лора. Заради шока от смъртта му тя не е идвала в гимназията след убийството. Психолози и полицаи обаче са ходили в строителния техникум, защото там учели много от приятелите на младежа.

Над 400 души изпратиха в последния му път 16-годишния Георги Игнатов, който беше убит на 2 юни в Борисовата градина. Поклонението пред тленните му останки беше в храма „Свети Георги“ в центъра на София
"Беше много добро момче, идваше тук и чакаше да свършат часовете, за да си ходят заедно с Лора", каза един от учениците в строителната гимназия. Разказа, че в училището се заговорили лоши неща за момичето след убийството. "Те обаче са пълни глупости", сподели младежът.

Издирват всички, които са били в района на убийството


Разследването за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина продължава с издирването на очевидци и установяването на всички лица, които са били около местопрестъплението.

“Работи се много активно. Има много голям обем от информация, която трябва да бъде прегледана, основно от камерите, с които разполагаме. Надявам се скоро да установим всички, които са били в този район през това време”, отговори вътрешният министър Румяна Бъчварова на въпрос на "24 часа" по случая.

Георги ще бъде погребан в неделя. Все още няма заподозрян за убийството му. От МВР продължават с разпитите на свидетели и обработват сигнали на граждани, които са били в района на 2 юни. Преглеждат се записи от камерите в Борисовата градина, които са запечатали влизащи и излизащи от парка в деня на убийството. Проверяват се десетки от криминалния контингент, които са регистрирани за хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди.

Криминалистите работят по различни версии за престъплението. Една от тях е, че Георги е намушкан от познат и не е очаквал нападението. "24 часа" научи, че в последните месеци момчето е било запалено по спорта. Георги е тренирал фитнес и бокс в спортен клуб в "Драгалевци". Според приятелите му е можел да се защити, ако е нападнат с цел грабеж. Треньорът на ученика също ще присъства на поклонението.

Психологът Тодор Тодоров предположи, че Георги Игнатов е бил нападнат при опит за грабеж. Според него фактът, че Георги не е посочил име, когато се е обадил на приятелката си, говори, че убийството е извършено от непознат.

Полицията е пуснала молба за съдействие до един от мобилните оператори, за да се установи по GSM-a от къде е минал закланият в Борисовата градина ученик Георги Игнатов. Разследващите смятат, че така ще получат повече яснота за минутите преди момчето да бъде убито. Не е изключено той да се е спречкал с килъра си някъде по-далеч от мястото, където беше намерено тялото му, или пък дори двамата да са били заедно и преди това, пише "Монитор".
Острието, с което е убит Игнатов, е било 14 сантиметра дълго и 3 широко, са установили още разследващите след аутопсията на момчето. Засега обаче няма следа нито от оръжието, нито от извършителя. Според полицаите ако убиецът се предаде сам, това ще се приеме като вид съдействие и ще наклони везните в негова полза при евентуална присъда. Освен това обвинението няма да се квалифицира като предумишлено убийство, защото се смята, че не е било планирано.

"Станало е някакво спречкване, вероятно е била разменена реплика и момчето е било наръгано”, допускат криминалисти.

related

София 1763888725874852220

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item