stoineff

Младеж на 21 откачи от пушене на трева

Трима души са приети във варненската токсикология след употреба на марихуана през почивните дни, съобщи доц. Снежа Златева, завеждащ клиниката по токсикология към Военноморска болница – Варна.

canabis

Тя заяви, че случаите никак не са леки, посочвайки, че пациентите са на 16, 58 и 21 години. В най-тежко състояние е студентът на 21 години, които след продължителна употреба на марихуана е приет в болничното заведение с психоза. Момчето е в това състояние от около седмица, като преди три дни е бил приет в клиниката, но състоянието му остава непроменено.

По думи на специалистът, пациентът не знае как се казва, не може да каже и рождената си дата. „В летния сезон се започват почивки, отпуски, дискотеки и пушене на марихуана, за която ние лекарите категорично смятаме, че не е безвредна”, категорична бе доц. Златева. Тя добави, че при разговорите й с колегите от психиатричното отделение става ясно, че зачестяват случаите на продължителни психози – до 10 дни, след употреба на марихуана.

Доц. Снежа Златева предупреди, че в момента се продава синтетична марихуана, която представлява прах, смесен с безвредни билки. Ефектът от тази смес обаче е много сериозен върху психиката, особено ако е имало употреба на марихуана в по-дълъг период от време. Специалистът подчерта, че медицинските лица са против легализирането на марихуаната, защото тя носи много тежки последствия за хората.

Освен това от началото на лятото в клиниката по токсикология са били приемани и доста пациенти, след употреба на кокаин, амфетамини, екстази и дори анаболи.

related

новини бг 3340006080527782445

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item