stoineff

Може големите в ЕС да си припомнят, че има живот отвъд бюрократичната центрофуга

greece-euro

Автор
Радослав Райков
Фейсбук

Гръцкия народ може и да продължи да страда, но дори и тогава ще е със самочувствието, че е избрал сам съдбата си, вместо да клекне пред извивания на ръце и откровенно внушение на страх.

Достойно за уважение. Пък кой знае - може големите в ЕС да си припомнят, че има живот отвъд бюрократичната центрофуга. Дано се използва този шанс Европа да тръгне по истински нов път. Път водещ до прилагането на европейските ценности на практика, вместо ползването им за вяла пропаганда. Ценности, сред които е например демокрацията, която повелява, че волята на народа е закона на законите. Чухме и видяхме доста величия, българи и други европейци, български и чужди медии, да се изказват от нападателно та чак до обидно и за демократично избрания гръцки премиер, и за неговия избор да се допита до народа си. Нима това не е демокрация? Или за тези хора "демокрация" е просто дума ползвана когато е угодно, но не и когато се прилага на практика, особено с риск за интересите на "кредиторите" и "пазарите"? Доста маски паднаха. Доста можем да научим от случилото се и от предстоящото да се случи. Благодарение на смелостта на това гръцко правителство и на гърците гласували с ‪#‎oxi‬ да изберат да прилагат демокрацията на практика. Казва се, че древна Гърция е родила демокрацията. Днешна Гърция ни го припомни с действие. При това напук на мнозина от тези, за които изглежда "демокрация" е просто маркетинг жаргон, въпреки, че заемат високи постове в институции (включително медии), които по начален замисъл са изградени именно в името на... демокрацията.

related

Политика 4824694554588921496

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item