stoineff

Водолази откриха злато за 4.5 милиона долара


Търсачи на съкровища от американския щат Флорида открили на място на корабокрушения на испански галеони златни монети на обща стойност 4,5 млн долара, съобщи порталът Florida Today.

Собственикът на територията, където е намерено съкровището, Брент Брисбейн и наетите от него водолази от съда Capitana са открили имането на 30 юли, обаче Брисбейн съобщил за находката едва на 19 август.

Наетите гмуркачи на 30 и 31 юли са вдигнали от дъното на Атлантическия океан 350 златни монети, 9 от които са уникални, тъй като са сечени специално за испанския крал Филип V. Те са открити близо до брега на малка дълбочина.

Находката има особено значение, тъй като е намерена само седмица след като са навършени 300 години от крушението на испанския флот. Златото вероятно е било на борда на някой от 11 галеона, отплавали от Хавана за Испания на 24 юли 1715 г. В резултат на бурята седмица по-късно корабите са потънали, загинали са над 1000 души. На борда на галеоните се намирали скъпоценности, чиято обща стойност по съвременни оценки възлизала на 400 млн долара

related

новини 2196771497454144077

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item