stoineff

Перфектните кулинарни двойки за нашите сетива


Всеки обича да си има половинка. Както кафето е най-сладко сутрин, пуканките най-вкусни, докато гледаме филм, бирата най-предпочитана, докато гледаме мач, така има и други двойки, които работят за нашите сетива, по-добре заедно. Както в живота, така и в храните има ексцентрични, странни, непредсказуеми съчетания. foodpanda, подбра за вас някои от най-интересните съчетания.

1. Социалната двойка – спагети с кайма

Това е една от най-социалните двойки, поради простата причина, че е сред най-сниманите и споделяни ястия в социалните мрежи.

2. Най-въздействащата двойка – бургер с картофки

Винаги когато видите бургер, вие го асоциирате в комбинация с картофки. Когато минете покрай заведение за бързо хранене и си поръчате сандвич, то неминуемо ще поръчате и картофки. Те са неразделната двойка, която въздейства заедно по-добре, отколкото по отделно.

3. Неразделната двойка - палачинка с шоколад

Сладко-соленият вкус на прясно изпечено палачинково тесто ни води към буркана с шоколад, за да заситим всички наши сетива. Трудно може да се задоволим само с една палачинка. Винаги искаме още и още и още, особено с шоколад. 80 % от хората, асоциират палачинките с течната какова смес.

4. Тайната връзка – шоколад и чили.

Никой не подозира тайната афера на шоколада и лютата подправка. Комбинацията е повече от добра, особено за любителите на сладкото и лютото. Интересната смесица на вкусове се харесва на хората експериментатори. А вие сред тях ли сте?

5. Най-опитната двойка- сирене и вино

От години наред комбинацията с напитката на боговете и вкусни сирена е сред най-предпочитаните за всякакви поводи. Тази двойка е с най-голям опит в задоволяването на всеки кулинарен каприз и подходяща за всеки случай.

6. Най-еротичната двойка - ягоди със сметана

Винаги, когато сме романтично настроени или искаме да поднесем изненада, неразделна част от нашето меню се явява комбинацията ягоди със сметана. Обикновено след консумацията им сме предразположени към любовно настроение.

7. Най-детинската двойка – бисквити и мляко

Няма дете, което да не обича топла мляко, в комбинация с бисквитки, които да топи в него. Вкусната двойка се оказва доста предпочитана и сред възрастните, които често похапват заедно с децата си.

related

новини 1938471079026690267

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item