stoineff

Къде са милионите на Жоро Илиев?


Къде изчезнаха милионите на сина ми?! Пита леля Венко, Майката на убитият гангстер.

Датата 25 август е записана с кървави букви в историята на родния подземен свят. На този ден през 2005 г. е разстреляна най-ярката емблема на мутрите у нас - босът на ВИС-2 Георги Илиев. За разлика от останалите му събратя, които народът недолюбва, към Илиев отношението винаги е било позитивно. Той минава за красивото лице на мафията - жесток и справедлив, невероятно обаятелен за дамите. Неслучайно 10 години след убийството му култът към него е по-жив отвсякога.
За Жоро страдат стотици момчета от някогашната ВИС-2, както и вдовицата му Мая Илиева. Паметта му ще бъде почетена днес с няколко отделни панихиди. Мая прави помен на гроба му в София, а отделна панихида в родния му град Кюстендил устройва майка му - леля Венка Илиева, съобщава "Всеки ден".

Както стана ясно, след екзекуцията на боса на ВИС-2 фамилията взима решение да изгори трупа. Решението е на вдовицата му Мая, която се надява по този начин да се отърве от бъдещи претенции за наследство от внезапно появили се деца. Прахът на Жоро е разделен в 4 урни. Една взима Мая, втора - майка му Венка, трета - сестра му Марияна, а прахът от четвъртата урна е разпиляна в любимия му курорт Слънчев бряг, който се превърна и в лобното място на Жоро.

След убийството на лидера на ВИС-2 между майката и вдовицата настъпва хлад. Леля Венка никога не е харесвала Мая. Тя е още по-възмутена, когато само година и половина след разстрела на сина й съпругата му си хваща любовник - варненския пишман тарикат Ники Шванца. От този момент нататък леля Венка дори не вдига телефона на снаха си. „Тя не ми е никаква. Няма какво да си кажа с нея", отсича известната с лютия си нрав майка на боса. Говори се, че тя категорично е забранила на Мая да стъпва на гроба в Кюстендил. Вдовицата се покланя на алтернативния гроб на мъжа си в София.

Запознати издават, че истинската причина за ненавистта между двете е финансова. Въпреки че след смъртта си Георги Илиев остави империя, оценявана на поне 500 милиона долара, всички авоари са прибрани от Мая Илиева. Майката не получава нито стотинка от милионите на сина си! „Къде изчезнаха парите на Жоро? Милиони имаше, а всичко се стопи!", роптаела възрастната жена, която живеела повече от скромно в панелен апартамент в очукан блок в Кюстендил. Тя място не можела да си намери от яд, че парите на сина й се ядат от младия любовник на жена му.

Леля Венка не признавала и децата, които били осиновени от Мая след смъртта на Жоро Илиев - дъщеричките Криста и Андреа. Тя смятала, че щом не са от ДНК-то на сина й, значи нямат никаква връзка с фамилията. Жената считала за единствен законен наследник на клана Илиеви малкия Жоро, който е син на дъщеря й Мариана. Детето е кръстено на покойния си чичо и поразително приличало на него.

Леля Венка била тотално съсипана от живота. След като погребала един мъж, плюс двамата си синове Васил и Георги, тя трябвало да преживее нови загуби. Преди няколко месеца внезапно починал и дългогодишният й приятел, с когото няколко десетилетки деляха родния апартамент на братя Илиеви. Мъжът означавал много за нея. Намерила го далеч преди пенсия. Залюбили се, защото не й било лесно да гледа сама три деца. И Жоро, и Васил го приемали като свой втори баща. Неотдавна Венка погребала и сестра си близначка. „Горката жена! Смъртта е чест гостенин в дома й - за 20 години изпрати мъжа си, двамата си синове, втория си съпруг, а за капак и сестра си!", жалят я съседите й.

related

новини 1236866127692499559

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item