stoineff

Портокал, клементина и сацума- Какви са разликите?

Портокал, клементина и сацума- Какви са разликите?

Какви са разликите между портокалите и другите подобно изглеждащи оранжеви плодове? Ако бихте искали да знаете отговора, вижте фактите, които foodpanda, подбра. Всички тези плодове са първоначално култивирани в Китай и се водя цитруси.

1. Клементина- това е малко по- малък портокал, на който кората е тънка и лесно се бели. Често има лъскав блясък и тръпчив вкус. Отглежда се в целия свят като се твърди, че е кръстен на отец Пиер Клемент, който по невнимание отглеждал тези плодове в градината си.

2. Портокал- Портокалът е кръстоска между помело и маднарина като първоначално е бил култивиран в Китай, но е бил намерен да расте в тропически и субтропически климат. Плодовете са сладки, с много ароматна кора, която често се използва в кулинарията.

3. Сацума- идва от японската провинция, наречена също Сацума. В Япония, той е известен също като Микан. Известен от 15 век и е с отпусната кожа, която се бели лесно. Плодът може да бъде както много сладък, така и много горчив. Най-често се намира без семки.

5. Тангерина- Има твърда кожа и се бели най- трудно от всичко гореизброени плодове. По-сладък е от останалите и се използва често в салати или за салатен дресинг. Плодът е кръстен на пристанище в Тунис(Танжер), където първоначално са били внесени Мандарини.

Знаете ли че?

- Христофор Колумб разпространява цитрусите по света
- Цитрусите помагат за премахване на черни точни, за избелване на зъбите, укрепване на нокти и успокояване на напукани устни
- Те са естествен антиоксидант, който спомага забавянето на стареенето на кожата.
- Средно на година един човек в България, изяжда около 21 кг портокали.

related

новини 4939454685011441453

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item