stoineff

17 % ръст на онлайн продажбите през интернет сайтове


Търговията на дребно у нас чрез поръчки по пощата, телефона или интернет е нараснала със 17,1% през юни тази година спрямо същия месец на миналата година.
Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).
Оборотът нараства по-значително и при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 12,1%, както и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8,1%.
Сериозен годишен спад е регистриран в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 8,9%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 2,8%, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1,8%.
Спрямо предходния месец на тази година търговията онлайн и по телефона бележи ръст от 5,7%, а оборотът в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки расте с 3,1%.
Намаление е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,1%.
По предварителни сезонно изгладени данни през юни 2015 г. оборотът в търговията на дребно по съпоставими цени нараства общо с 0,8% спрямо предходния месец.
През юни 2015 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2,7% спрямо същия месец на предходната година.

related

Онлайн бизнес 4018112968998980469

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item