stoineff

Най - скъпият руски автомобил "Волк"
Руският автомобилен конструктор Игор Ермилин, чиято разработка е уникалния руски супер-автомобил Marussia, е създал напълно нов уникален модел с работно название „Волк“ /Вълк/.

Той споменава в интервю за руското издения„Известия“, че колата ще бъде конкурент на  Koenigsegg и Pagani.

„Волк“ ще бъде изработван основно ръчно в единични бройки.Сегашният проект, който виждаме на изображенията не е окончателния вариант. По думите на Ермилин, дизайнът на суперколата вече е готов, като авторът го определя като кола за всеки ден, супер-бърза, но и много комфортна.

Ермилин предполага, че за превръщането на проекта му в реалност и метал ще са необходими много по-малко средства, отколкото навремето вложи шоуменът Николай Фоменка в проекта Маруся. Според Игор, този проект би могъл да върне инвестициите за около пет години и да стане печеливш. Но като за всяко ново начало са нужни инвеститори с търсенето на които в момента се занимава инженерът. При наличието на достатъчно средства превръщането на идеята в работещ прототип или концепт може да стане за половин година, твърди Ермилин.


„Това е кола от съвършено друго ниво. Докато Marussia В1 се правеше в стотина коли годишно, то този проект предполага още по-уникална и скъпа машина. Планираната цена за този суперкар е от един до два милиона евро. Това ще са единични бройки, които няма да надхвърлят две десетки годишно. Новата ми машина е изключително ръчна изработка, много съвършен, много бърз, много красив и много комфортен автомобил“, сподели Ермилин.

Докато разработката е в предварителен стадий, конструкторът не споделя дори и приблизителни характеристики на автомобила, но заявява, че по мощност и динамика няма да отстъпва на суперкарите на Koenigsegg и Pagani.

„Koenigsegg и Pagani са именно моделите от нишата в която се целим. Тя няма пряка връзка с бизнеса, там за собственика на машина от която и да е от двете марки работата е развлечение за душата, което пък от своя страна също може да носи приход. Това не са доходите на голям автомобилен производител, събиращ милиони долари като печалба от голям брой произведени коли. Нашият случай е единични коли, които създаваме с душа“, пояснява Ермилин.

related

Технологии 8478064125081686121

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item