stoineff

Празник на бялото вино или…

Празник на бялото вино или…


Храните, с които е подходящо да го консумираме


Бялото вино е най- консумираното от трите вида основни вина- червено, розе и бяло. Разнообразието на бели вина идва от големия брой разновидности грозде, методите за производството на вино, както и съотношението на остатъчната захар.
Бялото вино съществува в продължение на най-малко 2500 години и на тази дата честваме неговия празник, съобщават от международната компания за онлайн поръчки на храна foodpanda. Днес са ни познати сухи и пенливи бели вина, които се съчетават с различни храни. Ето с какво да консумираме бялото вино, така че да си доставим пълно удоволствие.

1. Шардоне - 

Шардоне е най- популярният вид бяло грозде от 90-те години насам. Франция, Астралия и Калифорния (САЩ) са основните производители. Това пенливо вино е подходящо да се консумира с морски деликатеси и по- специално сьомга, както и с пилешко месо

2. Совиньон Блан - 

Предимно се отглежда в района на Бордо(Франция). Обикновено има лек билков или плодов привкус. Универсално е при консумаця на птиче месо и салати.

3. Семийон - 

Това вино има предимно смокинов характер. Поднася се с миди и паста с морски деликатеси.

4. Мускат- 

Това е сладко вино, което е добре да бъде консумирано самостоятелно, без храна. Но все пак може да го сервирате с плато плодове- предимно цитрусови

5. Пино Гриджо - 

универсално вино, което основно може да бъде консумирано с тайландски ястия или пикантни китайски блюда.

6. Гевюрцтраминер -

 този вид не е особено популярен в България. Много ароматно вино, което се съчетава с червени меса- телешко, свинско или колбаси. Произвежда се основно в Елзас(Германия)

7. Ризлинг -

 Киселинността му го прави чудесна добавка към японски храни, риба тон и сьомга. То е много по- леко от Шардоне, но популярно сред любителите на вина както в Германия, така и във Франция.

related

новини 5926089986218071406

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item