stoineff

Рекордни жеги: Живакът удря 33 градуса

Beach

Рекордни 33 градуса ще удари живакът днес и ще ни върне в най-горещите дни на лятото. Жегите ще набират скорост до края на седмицата.
В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има краткотрайна мъгла или ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб, от изток. Ще бъде топло с максимални температури между 28° и 33°, по Черноморието – 24°-25°; в София – около 30°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност или краткотрайна мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури и на въздуха: 24°-25°. Температура на морската вода 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от север-северозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 18°.

Атмосферното налягане е близко до средното за септември и няма да се променя съществено.

related

новини 8603536261277880362

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item