stoineff

Началниците на РПУ - та Първомай и Асеновград са арестувани с тежки обвинения


По време на акция на МВР срещу организирана престъпна група на територията на Асеновград и Първомай са били задържани началниците на полицейските управления в двата града.

От полицията потвърдиха за провеждането на акцията и че има задържани.

Операцията е под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив, съобщиха от прокуратурата. За 24 часа по Закона за МВР са задържани началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

Подробности за операцията ще бъдат изнесени утре, 17 септември 2015 г., на пресконференция в Пловдив

По информация на БНР става дума за операция на дирекция "Вътрешна сигурност", при която са задържани Васил Налбантов и Димчо Темелков, началниците на полицейските управления в Асеновград и Първомай.

Все още не можем да кажем нищо по повод информацията за арестуваните шефове на РУП - Асеновград, и РУП - Първомай. Работим. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

Окръжният прокурор Румен Попов нито е потвърдил, нито е отрекъл информацията. Краткият му коментар е бил единствено "работим".

related

Политика 1018203409799422812

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item