stoineff

Внимание! Червен код за Бургас


Страховита буря очаква Бургаско и югоизточните части на България днес, алармираха метеоролозите от НИМХ-БАН. Бургаска област е единствената, за която за днешния ден е обявен изключително редкия червен код.
Символът дава предупреждение за изключително опасни метеорологични явления с възможни разрушения по сгради и инфраструктура, материални щети и нещастни случаи.

В областта днес се очаква да се изсипят над 70 л/кв.м вода, като пороят ще бъде придружен от бурен вятър и гръмотевици. Местните власти предупредиха, че не е изключено да има и наводнения в региона. В крайните южни райони от областта се очакват дори и по-големи количества, или иначе казано, поройни дъждове по-страшни от миналогодишните, когато в Бургаско имаше жертви, пише Телеграф.

От община Бургас предупредиха гражданите да бъдат особено внимателни, когато са навън, и ги съветват да не излизат от домовете си, ако не е наложително. От местната управа наредиха вчера ударно почистване на канали и речни корита.

related

новини бг 7238322051755415582

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item