stoineff

Очаква се днес НАСА да обяви важно научно разкритие


Американската агенция за космически изследвания НАСА съобщи, че предстои да обяви в понеделник, 28 септември 2015, „важно научно откритие“ за Марс. Събитието ще се излъчва на живо на сайта на NASA.

Събитието ще се проведе в 11:30 часа, или 18:30 часа българско време.

НАСА не дава предварително подробности за тема на пресконференцията.

Репортери ще могат да задават въпроси на място и по телефона, а всеки ще може да се включи по туитър с хаштага #AskNASA.

На пресконференцията във Вашингтон ще говорят Джим Грийн, директор планетарни науки на НАСА, Майкъл Майер от програмата за изследване на Марс, Луджендра Оджа от Института Джордия в Атланда, Мери Бет Уилем от изследователския център Ames на НАСА, и Алфред Макевън от университета Аризона в Тускън.

Агенцията разработва необходимите условия за изпращане на хора до астероид през 2025 и на Марс през 2030.

Червената планета бе обявена от американската космическа агенция за голяма възможност за научни открития и човешко и роботизирано изследване при разширяването на присъствието на човека в Слънчевата система.

Това не е първият път, когато НАСА използва пресконференция, за да обяви за революционно откритие. През юли на подобна пресконференция агенцията обяви за откриването на подобна на Земята планета: Kepler-452b.

related

Технологии 5457226704130227396

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item