stoineff

Порой и наводнения в Шумен

Пороен дъжд предизвика наводнения и нанесе значителни материални щети в Шумен, информира Дарик Шумен.

Поройният дъжд изляз се над Шумен тази нощ предизвика много наводнения и нанесе значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал районa около мостовете на булевардите "Симеон Велики" и "Плиска" - пътя за кв. „Тракия". Реката там е преляла и буквално е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен.

Няколко автомобила са останали във водния капан, за щастие няма пострадали хора. Наводнени са и гаражите на жилищния блок на ул. „Цар Освободител" 3. B гаражните клетки са останали много автомобили.

От Шуменската хидрометеорологична станция съобщиха, че в рамките на около един час и двайсет минути количеството на падналия валеж над града е 41 литра на квадратен метър.


Дъждът е образувал големи локви по едно от пътните платна на входа на Шумен от към 5-ти километър, поради което временно там движението е ограничено. Наводнени са и партерните етажи и сутерени на болницата и онкоцентъра в града. Има и места в града с прекъснато електрозахранване. От Община Шумен заявиха, че има постъпили много сигнали за наводнени мази и закъсали автомобили.

Кореспондентът на Нова Искра Урумова се срещна с един от потърпевшите от пороя.

"Всички започна около 2 часа през нощта. Чу се едно бучене. Реката е близо до обекта, който охранявам. Изведнъж бликна вода и заля всичко за секунди и се покачи до 80 см. Останах във фургона в очакване да видя накъде ще ме завлече", разказа един от потърпевшите Милко Мирчев.

related

Регионални 3489283100683245043

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item