stoineff

Обама е като ученичка пред Путин


Руският президент Владимир Путин промени положението на държавата на световната арена, а сега възстановява влиянието в Близкия Изток. В същото време нерешителните действия на американските власти и тяхната несполучлива политика в този легион станаха причина Русия да получи преимущество, пише военният анализатор Ралф Питърс в "Ню Йорк поуст".

„Това момче (Путин) е стихийно явление, човек, който само със силата на волята превърна разрушената страна и нейната ръждясала армия в инструмент за промени в света. В същото време нашият удивителен президент се държи като ученичка изоставена от приятеля си”, пише известният анализатор.

Военният анализатор счита, че Русия иска да създаде в Близкия Изток и в Украйна ситуация, в която „следващия американски президент ще претърпи поражение още преди да заеме поста си”. Освен това благодарение на участието си в сирийския конфликт Русия ще възстанови своето величие и слава, а даже ще ги преумножи.

Обърканата външна политика на САЩ доведе никой от близкоизточните страни, включително Израел, повече да не вярва, да не уважава и да не се бои от Вашингтон. И сега Щатите продължават да си правят вид, че могат да убедят Ирак и Сирия да воюват за американските, а не за своите интереси.

„Никога по-рано в администрацията на президента не е имало такова съчетание от страхливост, самоувереност в своето интелектуално превъзходство и упорито нежелание да видят ставащото. Ние нямаме президент – имаме изплашено дете, затварящо очи при гледане филм на ужасите. И Путин знае това”, заключава Питърс.

related

Политика 4861173173143172189

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item