stoineff

Джейш ал-Ислям обяви война на Русия


Финансираната от Саудитска Арабия групировка Джейш ал-Ислям обяви война на Русия, съобщи „Ню Йорк Таймс” без да назовава източника си. Бойците на групировката имат свои позиции в околностите на сирийската столица Дамаск и воюват както с правителствените войски на Башар Асад, така и с ислямистите от „Ислямска държава”.
Просаудитските терористи са обявени от Сирийския център за мониторинг на правата на човека през пролетта на 2015 година за най-голямата опозиционна на режима в Дамаск военна сила на изток от столицата.

Лидер на групировката е шейх Захран Алуш, който сам обяви, че неговите бойци са 17 000. Според „Дейли Мейл” Джейш ал-Ислям разполага и с бронирана техника, в това число и танкове.

От 2013 година групировката е в ислямската коалиция „Ислямски фронт”, която иска да установи шериата в Сирия. По това се различава от „Сирийската свободна армия”, която също е опозиционна на Башар Асад.

related

Свят 4731927285060756502

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item