stoineff

Руски самолет Airbus-321 с над 200 пътника е катастрофирал. Вероятно всички са загинали

Airbus-321

Последни новини. В интернет се появиха кадри, на които, според предварителната информация, е заснет падащият от небето над Синай руски Airbus-321, съобщава тв канал "Звезда". На леко разфокусираните кадри се вижда как в небето, оставяйки след себе си шлейф от гъст черен дим, пада самолет.
Airbus-321, който трябваше да извърши полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, изгуби връзка със земните координатори 23 минути след излитането си. В същото време самолетът се изгуби и от екраните на радарите. След минута лайнерът рухна и се разби на юг от населеното място Eл Ариша в Синай. На борда на самолета е имало 217 пътници и 7 члена екипаж.

На мястото на трагедията работят спасители. Телата на загиналите се извозват към Кайро. До момента са открити телата на над 150 жертви, разпръснати в радиус от 5 км от мястото на адската катастрофа.

Правителството на Египет провежда екстрено съвещание във връзка с инцидента с руския самолет. Вече е сформирана специална комисия, предава ТАСС. От офиса на премиера официално са потвърдили крушението на Airbus-321 на “Kogalymavia” с 217 пасажери и 7-членен екипаж на борда, който рано сутринта е излетял от Шарм ел Шейх. Египетските сили за сигурност са отцепили мястото на падането на самолета.
Малко преди да изчезне от радарите руският самолет е поискал извънредно кацане в най-близкото летище. Според източници от международното летище на Кайро, лайнерът е летял на височина повече от 9000 метра, когато командурът му се е свързал с диспечерите и е поискал да му разрешат да приземи самолета, тъй като радиостанцията му се развалила. След това връзката пропаднала.

Официалният представител на външното министерство на Русия Мария Захарова обяви, че сътрудници на посолството на РФ в Египет изясняват ситуацята във връзка с изчезването на самолета. На летище Пулково в Москва вече е създаден щаб за оказване помощ на близките на пасажерите, които са били в лайнера.

По последи новини са открити телата на 150 пътници, някои от които силно обгорели, в радиус от 5 км от мястото на удара в земята.

Спецчасти на руското Министерство на извънредните ситуации са излетели за Египет с пет самолета със специална техника. Заедно с тях пътуват и спасителни екипи, медици, следователи и представители на държавния авиационен комитет.

Президентът Владимир Путин е разпоредил създаването на държавна комисия за разследване на всички обстоятелства около трагедията. Тя ще бъде оглавена от министъра на транспорта Максим Соколов, който излита за Кайро.

related

новини 3343902941953416734

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item