stoineff

Потвърдено: Убитият бежанец е загинал от рикоширал куршум


Рикошет е причината за смъртта на 56-годишния афганистанец, който беше прострелян късно снощи край Средец от граничния полицай Вълкан Хамбарлиев. Това е установила аутопсията, пише Флагман, като цитира отлично осведомени източници.

Куршумът попаднал в областта на врата му. Мъжът починал от кръвозагуба, минути след инцидента.

Около 22 часа снощи в района на ГПУ Средец в местност Рибарска среща трима полицаи се натъкват на група от 54 мъже, които оказват съпротива. Вълкан Хамбарлиев произвежда изстрел във въздуха, но следва рикошет в подмостовото протсранство на главния път Бургас-Средец и попада в тялото на убития.

Започнато е досъдебно производство. Направени са няколко огледа на местопроизшествието, както и на 65 метра встрани от него, където мигрантът е починал, докато му оказват медицинска помощ, каза по-рано на пресконференция окръжният прокурор Калина Чапкънова.

Оръжието, с което е извършено убийството, е иззето. В пълнителя имало 7 патрона, при възможност 8, което доказва, че изстрелът е само един-единствен. 47-годишният граничен полицай не е арестуван. Той има дългогодишен опит в системата на МВР. Вълкан Хамбарлиев е ловец, членува в ловната дружинка на Средец. В града започна подписка в негова подкрепа

related

Свят 4069351795007906063

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item