stoineff

Да наградим Вълкан Хамбарлиев!

Отдавна не съм писал нищо за гъзолизците. 

И за да стане по - ясно ще уточня става дума за нашите си  гъзолизци - политици и чиновници. Това което ме провокира е изказването на Върховния комисариат на бежанците към ООН (ВКБООН) в България, които "осъждат остро инцидента, при който тази нощ край Средец афганистански имигрант бе уцелен с куршум от граничен полицай, а след това бежанецът почина"


"От ВКБООН сме дълбоко шокирани от инцидента, при който загина имигрант.
Осъждаме това, че се е стигнало до смърт на търсещ човек закрила от Афганистан и че това се е случило, докато той се е опитвал да стигне до безопасността на България и да упражни своето универсално човешко право да потърси убежище."

Аз пък осъждам подобни изказвания на разни канцеларски плъхове, които се крият зад високопарни абревиатури. Защо ли? Има загинал човек. Да!

Но, да видим за миг и една друга гледна точка. Един полицай, който в най - добрия случай получава 800 лв. заплата с още двама свои колеги е на работа. Но работата му не е зад топлото бюро и компютър, а на границата между България и Турция. Той е там през нощта, където плъховете не са книжни, а опасностите реални. Работата му е да пази неприкосновеността на границата на България - символ на суверенитет и държавност.

Този полицай опитвайки се да изпълни дълга си и да свърши работата си стреля. Стрля в четвъртък през нощта. Стреля при вида на 50 мъже в гората, които отказват да изпълнят разпореждането му. Стреля с оръжието, поверено му да служи на България и с което да пази спокойствието на книжните мишки... А книжните мишки се разцвърчаха...

И тъй като аз също съм член на това общество и вярвам, че гласа ми има значение казвам: Да наградим Вълкан Хамбарлиев, затова че изпълни дълга си към нас и България!

Аз подкрепям хора като Вълкан, които пазят честта на България и презирам мишките, които го ругаят и оплюват!

related

новини 6351066840798983682

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item