stoineff

Окончателно: Комисията свали имунитета на Волен


Временната парламентарна комисия, която заседава за свалянето на имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия съпартиец Десислав Чуколов, взе решение за снемане на имунитетите им по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Това съобщи пред журналист на OFFNews Антони Тренчев от РБ.

Той обясни, че е било взето решение комисията да е закрита за журналисти, защото са били разглеждани документи, съдържащи лични данни. Тренчев обаче не успя да отговори на въпроса дали случайно системата за пропуски на парламента се е повредила точно час преди началото на заседанието.

"Взехме решението единодушно, само депутатите от "Атака" напуснаха без да гласуват. Някой от колегите изразиха мнения, почти нямаше дебати", обясни реформаторът.

Всички парламентарни групи, включително и независимият депутат Ана Баракова са приели искането на главния прокурор да бъде снет имунитетът на атакистите заради обвиненията от 12 октомври, когато им беше поискан имунитетът заради нападението над клекшопа в нощта на 9 срещу 10 октомври.

Илиан Тодоров от партията на Сидеров, който напусна комисията преди гласуването обясни, че на атакистите не е дадено време да подготвят защитата за лидера си. "Днес гласувахме в зала да има такава комисия, а след два часа вече е свикана. Аз разбрах от медиите за комисията, мен като член никой не ме е осведомил", обясни той.

По думите му това е фашистки начин на взимане на решение. "Точно по този начин преди хората са вкарвани в концлагери", категоричен беше депутатът.

Решението обаче още не е окончателно, тъй като то тепърва ще влезе в Народното събрание да бъде гласувано от партиите в него.

Председател на комисията бе Димитър Главчев от ГЕРБ, а останалите членове са: Десислава Атанасова (ГЕРБ), Чавдар Георгиев (БСП) и Атанас Зафиров (БСП), Четин Казак (ДПС), Хамид Хамид(ДПС), Антони Тренчев (РБ) и Гроздан Караджов (РБ), Християн Митев (ПФ), Емил Димитров- Ревизоро (ПФ), Стефан Кенов (БДЦ), Георги Ковачев (БДЦ), Явор Нотев (Атака) и Илиан Тодоров (Атака), Светослав Белемезов (АБВ), Лъчезар Никифоров (АБВ) и Ана Баракова.

До заседанието се стигна, след като на 25 октомври Сидеров нахлу със свои хора и депутати в НАТФИЗ, откъдето беше изведен от вътрешния министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР.

През последните две седмици Сидеров имаше няколко атаки не само срещу НАТФИЗ, но и срещу клекшоп на столичната ул. "Раковски". Обвиненията му бяха сходни - че там се пласират наркотици. Освен това лидерът на "Атака" имаше и показна акция на Ларгото. Тогава той заплаши полицията, че ще се стигне до кървав сблъсък. При всички случаи очевидци разказват, че лидера на Атака е бил във видимо неадекватно състояние.

Припомняме, че през март миналата година също имаше подобен скандал. Тогава Сидеров нападна трима младежи пред НАТФИЗ. И при този случаи очевидци разказаха, че лидерът на "Атака" е бил в нетрезво състояние.

Сидеров е подсъдим и в дело за хулиганство заради инцидента на летище „Варна“ от миналата година.

related

Политика 787717106261156070

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item