stoineff

Цигани едва не убиха полицай в Благоевград


Един пострада, а полицай едва не бе убит с лопата при масов бой тази нощ в ромската махала на Благоевград. Сбиването, при което са използвани брадви, лопати, колове и други „помощни” средства, е възникнало към полунощ в махала „Предел”, съобщи БГНЕС.
Според участниците поводът за сбиването е 23-годишният Стоян В., живущ в жк „Еленово”, но родом от Велинградско. Младежът отишъл в махалата, за да се види с бъдещата си жена. Когато двамата минали покрай едно от заведенията в района на чешмата, пияни започнали да обиждат бъдещата двойка. Тогава Стоян отвърнал на пияните и „боят настанал”. Целият наличен и дежурен състав на полицията в Благоевград тази нощ е изпратен да въдвори мир в махалата и прекрати сбиването.

Над 20 полицаи са участвали в разтърваването на боя, който започвал на три пъти. Засега е пострадал само „дразнителят”-23-годишният младеж, който е приет към 2 часа след полунощ в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград с вероятно счупен нос и пръст. Тази сутрин той ще бъде изследван в отделението по образна диагностика. В махалата е извикана линейка, за да изведат Стоян, полицаите направили кордон между къщата и спешния автомобил на ЦСМП-Благоевград.

Когато полицаите извели 23-годишния младеж, за да го вкарат в линейката, към него налетял ром с лопата в ръце. При опита да удари по главата Стоян, лопатата преминала на косъм от главата на един от конвоиращите го служители на реда. За да се предпазят от налитащите за мъст роми, дежурният екип от лекар и медицински специалист, са използвали като щитове задните врати на линейката. Сбиването е овладяно, но цяла нощ полицейски екипи са дежурили в махалата.

related

Регионални 6751048042387784058

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item