stoineff

Официално: 6 часов работен ден в Швеция

sweden

В Швеция въвеждат 6-часов работен ден в почти всички предприятия в цялата страната. 


Те преминават към стандартен 6-часов работен ден, за да се подобри балансът между професионалния и личния живот на служителите, пише ирландският вестник Irish Independent.
Осемчасовият работен ден е стандартна практика в бизнеса по целия свят, откакто Хенри Форд първи експериментира с него за работниците във фабрика.
Но Швеция оспорва тази общоприета практика в прогресивен ход, който въвежда 6-часов работен ден.
През април 2014 г. властите в шведския град Гьотеборг обявиха, че служителите в администрация ще работят по-малко часове експериментално. Целта беше подобряване на баланса между професионалния и личния живот, повишаване на производителността и в крайна сметка намаляване на разходите.
Досега експериментът е обявен за успешен. Фирми в цялата страна са последвали хода на Гьотеборг и вече са въвели промяната.
Няколко сервизни центрове на Toyota в Гьотеборг са преминали към 6-часов работен ден преди 13 години. Ръководството съобщава, че след промяната служителите на компанията са по-щастливи. До днес работният ден в скандинавската държава беше 8 часа.

related

новини 7020287608587282991

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item