stoineff

По Черноморието хотелите фалират масово


Десетки хотели по морето фалираха, пуснаха ги на тезгяха, пише „Черноморски фар”. Заради слабия сезон, презастрояването и жестоката конкуренция, много от жадните за бърза печалба хотелиери спуснаха кепенците.

Някои от тях заради непосилните вноски към банките отидоха при частни съдебни изпълнители. Такъв е и случаят с два хотела в Синеморец. Собствениците им ще трябва да се разделят с тях. За първия хотел „Шопска среща” искат 422 437 лева. За тези пари потенциалният купувач ще получи 800 квадрата хотел на три етажа и бирария.

А вторият се продава наполовина - 290 квадрата от 580 се търгуват за 225 320 лева, сочат данните от Камарата на частните съдебни изпълнители.

При частните „бирници” основно отиват малки семейни хотели на собственици, които не могат да си покрият кредита към банката. Семейният туризъм разчита предимно на неустойчивия български турист, който няма предварителна резервация и почивката му е кратка.

Не така стоят нещата обаче при големите хотели, които са вързани с туроператори. При тях има по-сигурни туристи, които плащат и остават за по-дълго време. Затова в Слънчев бряг например, където продажбата на хотели също е „на килограм”, все още успяват да се откопчат от съдебните изпълнители, но агенциите за недвижими имоти са пълни с тях.

Например луксозната вила „Мария Ривас”, която се шири на близо 3 декара и е на шест етажа, е в графата „лукс”. А като цяло тези имоти са без обявена цена, а само по договаряне.

Друг тузарски имот в Свети Влас - хотел „Роял Резиденс” търси купувач, който има да даде близо един милион евро. Скъпарският имот се търгува за 980 хиляди евро. Още десетки ваканционни селища по Южното Черноморие са извадени за продан, но купувачи няма.

related

туризъм 945110845472913078

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item