stoineff

Безпилотен "Орлан" 10 ли е сваленият самолет на границата между Сирия и Турция?


Безпилотният летателен апарат, свален от турски изтребители, не е безпилотник от типа "Орлан". Това обяви представител на неговия производител "Санкт-Петербургския технологичен център".

„Публикуваните в социалните мрежи снимки на уж сваления безпилотник, за които се твърди, че са от турския Генщаб, приличат на лошо разиграна информационна провокация. Със сигурност на снимките не „Орлан“. Русия не произвежда безпилотници с такъв планер“, заяви представителят на компанията. Освен това този безпилотник (от снимките) „със сигурност не е свален от самолет, както уж бил заявил „източник от турския Генщаб“, продължи специалистът“.

"Ако е бил улучен от боеприпас, той щеше да прилича на решето. Ако пък е ударен от снаряд, щеше да се превърне в прах. А за ракета „въздух-въздух“ дори не си струва да говорим – смешно е, отбеляза още представителят на компанията производител". По думите му не е ясно към кого и по какъв начин са били отправени три предупреждения от турските изтребители, преди да го свалят. „Такъв микроапарат е невъзможно да бъде забелязан визуално от реактивен самолет“, категоричен е експертът.

По - рано ВВС на Турция обявиха, че са свалили на границата със Сирия неиндетифициран самолет, като след това уточниха, че е безпилотен. По данни на NTV, отломките на дрона вече са открити.

related

Свят 5326890039763857537

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item