stoineff

Фюри приключи ерата Владимир Кличко!

Фюри приключи ерата Владимир Кличко!

Владимир Кличко допусна първа загуба от 11 години насам и общо четвърто поражение в кариерата си. Същевременно това е първият път, в който Кличко губи по точки. Предишните три пъти загубите дойдоха след нокаут.

Подобни срещи предизвикват голям интерес в много сайтове за залагания, като актуална информация може да се открие в betenemy.com.

С този мач ерата "Владимир Кличко" в професионалния бокс приключи на 28 ноември 2015 г.! След девет години, 7 месеца, 8 дни и 19 защити украинецът сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO срещу амбициозния британец Тайсън Фюри на ринга на стадион ESPRIT Arena в Дюселдорф пред 65 000 зрители.


Двубоят продължи 12 рунда, като победителят беше определен с единодушно съдийско решение - 115-112, 115-112, 116-111. Въпреки дванадесетте изиграни рунда, в които изразходва много енергия, Тайсън Фюри имаше сили да изпълни обещанието си и да изпее песен на ринга. Изборът му беше парчето на Аеросмит от кинохита "Армагедон" -I don't wanna miss a thing и той я посвети на съпругата си Парис, която е бременна с третото им дете.
Още в първия рунд Фюри показа какво ще е основното му оръжие - бързината на своя ляв прав и предимството на дългите си ръце, които често пускаше зад гърба си, провокирайки Кличко да забрави за предпазливостта, както и за да се хареса на публиката. Фюри често сменяше стойката си, което допълнително нарушаваше ориентацията на Кличко. В първите четири рунда двамата боксьори се "опознаваха", а истинската битка започна едва в петия, когато си размениха много сериозни удари, но нито един не беше в състояние да завърши боя.


Шестият рунд мина, което означаваше, че Фюри няма да изпълни обещанието си да нокаутира Кличко именно в него, но подсказа какъв ще е крайният резултат. Кличко с огромни усилия преодоляваше защитата на Фюри, а в паузата преди седмия рунд по-големият от братята Кличко - Виталий, предупреди Владимир, че ако само се защитава накрая ще загуби. С наближаването на края на Фюри заигра още по-разкрепостено и смело.

В деветия рунд Фюри нанесе силен ляв прав на Владимир, но украинецът оцеля. В десетия Кличко изглеждаше много неубедителен, докато Фюри кръжеше около него, сякаш току-що е излязъл на ринга. По лицето на Владимир се четеше истинско недоумение - изглежда той сам не вярваше какво му се случва. Кличко се опита да намали изоставането си със закъсняла активност в последния рунд, когато успя да нанесе няколко точни удара на съперника си, но това не промени съотношението в съдийските карти и в крайна сметка победата беше за Фюри. Нещо повече - във финалните минути британецът положи повече усилия да не му паднат гащетата, отколкото да се пази от ударите на Кличко.

related

Спортни новини 1842273771306361362

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item