stoineff

Извънредно: Терор в Париж!

paris_policie

Стрелба и жертви в центъра на Париж. Стрелец с автоматично оръжие е отркил огън в заведение.
Нападател с автоматично оръжие е стрелял по гости на заведения в центъра на Париж, съобщава Би Би Си.

Загинали са поне 18 души при стрелбата.



При друга атака в Париж е избухнала експлозия. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион "Стад де Франс", на който се играе приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени.

По информация на различни медии е имало и експлозия около бар, намиращ се близо до стадион "Стад дьо Франс", където в момента се играе приятелкският мач Франция-Германия.

Би Би Си пише, че техен репортер е на мястото на събитието, а на улицата има 10 неподвижно лежащи хора - мъртви или сериозно ранени. Според тази информация все още се чували изстрели.
Извънредно: Терор в Париж!

В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство.
Френската столица Париж беше потопена в кръв от терористи. Поне 18 души са били убити от въоръжен с автоматично оръжие нападател в ресторант в центъра на града. Поне две експлозии е имало и в околностите на "Стад дьо Франс", където се изигра контролата между Франция и Германия, завършила с победа на домакините. Според информация на полицията експлозивите са били заредени с гвоздеи, за да се постигнат максимум жертви. По-късно стана ясно, че бомбите са взривени от атентатори-самоубийци.

Това наложи президентът Франсоа Оланд да бъде спешно изведен от съображения за сигурност. В Париж има и заложническа ситуация, като поне 50 души бяха пленени в концертна зала в центъра на града.

След края на мача между Франция и Германия на "Стад дьо Франс" също имаше паника сред феновете. Хилядите привърженици се оттегляха от трибуните на стадиона, но научили новината за убитите и експлозиите в близост до стадиона, бързо се върнаха на трибуните. Официалните лица разрешиха на всички фенове, които имат желание, да се върнат на стадиона, като много от привържениците отидоха дори на терена.

Свидетелите

Свидетелка от обстрелвания ресторант разказва пред France24, че срещу заведението са изстреляни поне 25-30 куршума.

„С моя приятел се скрихме под масата Отпред имаше поне 40 души, които чакаха за места.”, казва жената, която е британска туристка.

От парижката полиция все още установяват къде другаде е имало нападения, но е сигурно, че мишени не са били само ресторантът, стадионът и концертната зала. Очевидци заявяват, че стрелбите са осъществявани от коли, като са успели да преброят около осем атентатори.

Все още властите нямат представа кой стои зад кървавите атаки, но са убедени, че са координирани.

Заложници

Заложниците са взети в концертна зала, където е имало хеви метъл концерт, съобщава още France24. Не се знае точната им бройка, но са над 100.

В социалните мрежи вече започнаха да се появяват първите кадри, качени от хора, които са в районите на кървавите нападения.

related

Свят 311954536557909791

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item