stoineff

Дълголетниците по света и тяхното меню

Искате да живеете до 100 години? Какво ще кажете до 110 или дори 120? Статистически, колкото по-млади сте, имате толкова по- големи шансове да доживеете над 100 години. Учените обещават, че след десетилетия, продължителността на живота ще достигне 150г, благодарение на новите нанотехнологии. Но когато става въпрос за естествено дълголетие, факторите, които определят продължителността на живота са много. Един от основните е храната и начинът, по който се храним. foodpanda, представя няколко от известните столетници и тяхното основно меню.
meat with vegetables


1. Кралица Елизабет I

Кралица Елизабет 1 умира на 101 години, през 2002г.
Както споделят, приближени до нея, нейното меню е включвало основно риба и зеленчуци. Задължително е консумирала сьомга два пъти седмично и други разнообразни морски деликатеси още два пъти в седмица. Месото, което се поднасяло на нейната трапеза било единствено и само телешко.

2. Жан Калман

Най-старият човек, живял на земята и е включен в рекордите на Гинес. Умира през 1997г. на 122 години. До 85 годишна възраст е спортува активно фехтовка, а до 100 години кара колело. Задължително е започвала деня с капучино и кроасан с течен шоколад. Изяждала е по 1 кг. шоколад седмично и никога не се е лишавала от мазни храни- като свинско месо, консумирала е много зехтин и маслини.

3. Баба Мойсей

Художничката умира на 101 години като до последно рисува картини.
Споделя е, че се храни предимно с въглехидрати, като много обичала тестени изделия. Зеленчуковата пица е присъствала поне по няколко пъти в седмичното и меню.

4. Ирвинг Берлин

Композитор, починал на 101 година, през 1989 г. Като човек на изкуството е обичал вкусната храна. Предимно се е хранел с месо и зеленчуци. Не е обичал да яде плодове, въпреки че си го е налагал, заради полезните свойства.

5. Боб и Долорес Hope

И двамата съпрузи са столетници. Боб умира през юли 2003 г. на 100-годишна възраст, а Долорес през септември 2011 г., на 102. Винаги са се хранили по 5 пъти на ден, а храната в чиниите не е надвишавала една шепа. Както е споделяла Долорес, „Ядем всичко, но гледаме да бъде балансирано и никога да не заспиваме преяли”


related

новини 7245788209473778475

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item