stoineff

Никой не е над закона

Нямам против полицаите да протестират. Напротив! ВСЕКИ в тази държава ИМА ПРАВО НА ПРОТЕСТ и право да изявява публично несъгласието си. 


От Пощата: Като автор на публикацията е посочен - Miroslav Dzhokanov

Дори и когато се налага с по-крути мерки - примерно с цената на гражданско неподчинение.

НО, няма как да не отбележа, че на 14 Януари 2009г, когато ние студентите протестирахме (формално отново беше незаконен протест по една или друга причина) ... 1400 жандарми дойдоха и изметоха площад Народно Събрание с нас. Така ли беше? Така беше!


Днес 7 години по-късно служителите на реда са в сходна ситуация - затварят площада пред НС, за да изразят гражданска позиция (или по-скоро професионално-браншова). В тяхно право са, ако искат нека затварят улиците и булеварди. Всичко е ОК. Аз НЯМАМ против това, че съм загубил 1 час в трафик. Най-малкото защото и аз съм бил от другата страна, и аз съм блокирал кръстовища, когато съм бил потресен от управленска наглост. Разбирам ги и ги подкрепям!!

Няма обаче как да си кривим душата и да не признаем, че също както преди 7 години, така и днешният протест е НЕЗАКОНЕН. И съответно жандармерията/армията ... някой ... трябва да дойде и да прекрати с каквито мерки са нужни въпросната демонстрация. Така се случи преди 7 години, ако следваме буквата на закона, така трябва да се случи и днес.

Сори, пичове (имам близки приятели полицаи, да не ми се сърдят), но каквото и да си говорим НЕ Е ЧЕСТНО! Аз съм ял палка и съм лежал по арестите (с което съм напълно ОК, защото който нарушава закона, трябва да е готов да живее с последствията от това), а пък днес други хора в същата ситуация минават метър. Съжалявам, но си запазвам правото да не съм съгласен с това. Пак ще повторя - КОЙТО Е НАРУШИЛ ЗАКОНА, ДА БЪДЕ ГОТОВ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ. Това важи за всички. Никой не е над закона.

related

протести 7553334097632829875

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item