stoineff

Защо консумираме повече канела и какао през зимата


Зимата е изключително благоприятен сезон за натрупване на телесна маса. Благодарение на по-късия ден и студените температури, непозволяваши активно спортуване, всички ние сме податливи на качване на килограми. Именно през зимните месеци хората имат нужда от повече енергия и потребност от сладки изкушения.
Замисляли ли сте се защо консумираме повече канела и какао през зимата? Отговор на този въпрос дава foodpanda.
Какаото е с леко диерутично действие, благодарение на теобронимът. Какаото съдържа основвни минерали важни за правилното функциониране на организма, фенилетиламини – слаби антидепресанти и стимуланти, кофеин, витамини и серотонин. Приемът на какао е препоръчителен, но се оказва и търсен през студените месеци. Психолози твърдят, че това се дължи на потребността от завишаване на серотонина в мозъка.
Канелата е една от най-широкоразпространените подправки, която оказва благоприятно състояние на нивата на кръвната захар, притежава антибактериални свойства и е естествен дезифектант. Удивително, но канелата подобрява будността и паметта. Подобно на какаото, така и канелата е силен антиоксидант.
Повечето хора, посочват, че през зимата консумират и какао и канела предимно разтворени в топли напитки и най-вече в топло мляко. Друга част от тях предпочитат и тестени изделия приготвени с вълшебните съставки. Голяма част от тях споделят, че ароматът на Коледа е канела!

related

За жената 1245514638607385594

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item