stoineff

Как да изработим перфектния уебсайт

Изработване на сайт
Ако искате да направите бизнеса си онлайн, но не разполагате с техническите умения, за да направите това вкъщи, тогава се нуждаете от помощта на уеб дизайнер или фирма, която може да ви предложи изработка на сайт. Но какви качества трябва да търсите в тях, каква цена очаквате да платите и колко време трябва да отнеме изработката на един проект?

Намирането на правилния уеб дизайнер

Топ дизайнерите могат да променят стила си, за да отговарят на изискванията на клиентите и това трябва да бъде очевидна в портфолиото им. Успешните дизайнери са склонни да бъдат част от онлайн общностите, като Behance или Coroflot и ще могат да оценяват проекти и портфолиото на другите, което спомага за подобряване на техните умения. Преди наемане на дизайнер, погледнете в техните страници за тези сайтове, за да получите представа за тяхната работа. Или потърсете мнение за тях из интернет.
Работодателят, които иска да наеме един дизайнер на пълно работно време, ще гледа за бакалавърска степен по графичен дизайн или еквивалентна квалификация, като минимум. Ако желаете, можете да направите същото, макар че дизайнерският опит е по-важен. The Professional Association for Design има удобен списък на уменията, които се очаква един дизайнер да има през 2015.
След като те започнат проект, добрият дизайнер ще представи редица проекти като чернови и постоянно ще иска вашето мнение. Те също така ще направят необходимите промени, без оплакване, докато не сте доволни от крайния резултат.
Когато започнете работа с дизайнер, съгласете се да заплатите 50% от сумата, докато не видите първите му примери. Ако по пътя не видите нищо, което да ви хареса, поне ще сте платили само част от цялата сума, не за целия проект. Но след като сте доволни от това, което виждате, можете да се съгласите с обща цена за сайта.
Важно е също, дизайнерът да разбира вашата индустрия и да има опит в проектирането за фирми в него. По този начин те ще имат ясна представа за вашите конкуренти и тяхното онлайн присъствие.
Изработване на сайт
Другото важно нещо е фирмата или човекът, който наемете, да разбира от няколко неща. Защото винаги, когато се изработи сайта, идва ред на оптимизация за търсачки. Всеки иска сайта му да е по-напред в търсачките, да се класира добре по дадени ключови думи и да има повече продажби. Също така след време ще искате и реклама, печатни материали и мнго други уеб услуги. Няма да е много добре всяко нещо да го прави различна фирма. Всеки ще трябва да има достъп до сайта, ще се правят промени и може много по-лесно да се объркат нещата. За това можете да се свържите с Web Visuality. Те предлагат всички тези услуги. Предлагат над 40 уеб услуги, които можете да видите в техният сайт. Изарботвали са сайтове в цял свят: Канада, Италия, Португалия, Македония и България. Разполагат с квалифицирани специалисти, които могат да ви помогнат за всяка една от тези услуги. Цените им са много по-нормални от другите фирми. И никога не забравяйте, че качеството е преди цената! А те, знаят как да го направят!

Колко време трябва да отнеме изработката на сайта

Това може да зависи от сложността на проекта. Ако сайта е създаден с помощта на платформа, като WordPress, той може да бъде завършен за две седмици или по-малко.
Но за да се създаде изцяло сайт по поръчка - custom (за разлика от един проект за електронна търговия, където клиентите могат да закупят от сайта) ще отнеме най-малко един месец, включително и дизайн и разработка на проекта (кодиране). Това нещо в днешно време не е много харесвано, защото повечето хора искат сайта им да е готов за няколко седмици.

Колко ще струва?

Лого дизайн

Цената може да варира от нищо до милиони. Например, Google съоснователя Сергей Брин не взе никакви пари и проектира първото лого за търсачката безплатно на Gimp, свободна графична програма. Напълно противоположно при логото на BP, коствало приблизителено 4,6 милиона за логото им преди 15 години.
Според едно скорошно проучване, проведено сред 20 000 от нашите UK-базирани бизнес клиенти, около две трети са закупили персонализиран лого дизайн, като са похарчили средно £209. Само 15% са инвестирали повече от £500 за тяхното лого.

Уеб дизайн

Фирмите за уеб дизайн имат право да вземат до 3,000 за поръчков сайт. Това се повишава до 5,000 за частично поръчков електронен магазин, докато напълно поръчковия електронен магазин може да ви струва и над 10,000.
Преработката на сайт изисква доста по-малко работа, но все пак трябва да очаквате не по-малко от 1,000 за уебсайт от девет до  десет страници. Сайтът на един малък бизнес трябва да има от пет до десет страници, включващо начална страница, раздел „За нас“ (about), информация за услуги и продуктите, често задавани въпроси, данни за контакт и условия за ползване. Онлайн магазинът може да се нуждае от 25 страници.

Пет неща, които вашият сайт трябва да има

Чист дизайн

Вашият сайт трябва да зарежда бързо, да се отличава с изображения с висока резолюция и да се раздели на отчетливи и чисти участъци, които са лесни за навигация.

Адаптивен дизайн

Адаптивният дизайн включва осигуряването на сайта да изглежда толкова добре на мобилно устройство, както и на настолен компютър. Сега повече хора имат достъп до интернет от мобилни устройства, отколкото настолни компютри, така че да нямате адаптивен дизайн означава, че не сте в крак с времето и няма да гледат на вас като професионалист!

Лесна навигация

Трябва да се определят действията, които искате клиентите да вземат на всяка дадена уеб страница и да ги направите лесни за достъп. Това може да варира от извършване на покупката или да се абонират за вашия имейл бюлетин.

Оптимизиран за търсачки

През 2014 г. 38 милиона възрастни във Великобритания са достъпвали в интернет всеки ден. От тях 74% са купили стоки или услуги онлайн. В доклад, PWC относно глобалното поведение на купувача, 56% от участниците в изследването казват, че първото нещо, което са направили, преди покупката е да се използват търсачка. Това прави изключително важно за всички малки предприятия да бъде оптимизиран за търсачки (SEO), които да го тласкат по-нагоре в ранглистата на търсачката.

Останете над повърхността

Най-важната информация на всяка страница трябва да се вижда, без да се налага клиентът да превърта надолу. Не забравяйте да поставите предимствата на вашия продукт или услуга, вашия призив за действие и основния си образ в горната част на страницата.


related

Технологии 3647280593210964693

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item