stoineff

Глутенова непоносимост? Каква е тази глупост?

mitovete-za-glutenovite-alergii

От доста време се бавя с тази статия защото очаквах някой лекар, диетолог, или поне учен от БАН да изнесе статистика за хората (или децата) в България развили глутенова непоносимост, или алергия към глутен (не съм сигурен, как е правилно да се изразя).

За сметка на това пък на този бич на 21 - век се предписват ужасяващи симптоми, които поразяват хората, които си позволяват да ядат зърнени храни. Част от симтомите, за това че сте с глутенова непоносимост са : дълбока депресия, хронична мигрена, кожни обриви, разстройство.
 За щастие лечениението е просто. Трябва да си купувате храни, които не съдържат глутен. Или поне така пише на етикета им.

Тъй като голяма част от българите знаят, че този специфичен протеин се съдържа в ръжта, пшеницата и други житни култури трябва да обобщя:
Допреди 100 години, когато хлябът е бил основната храна на българина всички хора по земите ни са страдали от глутенова непоносимост. Фактите са ужасяващи:

Сички ше омрем!


И малко по - сериозно вече. Не вярвайте много на хората, които искат да ви продават по - скъпо, евтини продукти. Всичко е въпрос на маркетинг и неосведомени и заблудени потребители. Не се доверявайте на псевдоспециалисти и ако доказано не сте алергични към глутена (вероятността за което граничи с 0), се хранете балансирано и яжте умерено хляб и зърнени храни. 

related

новини 4852710246436827575

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item