stoineff

Бомбандираха район с цивилно мирни жители в Сирия, 26 души са убити. Има и деца


Военното министерство на Русия коментира разпространеното от медиите съобщение, че руската авиация е била съпричастна към удара по позиции на сирийската армия от 6 декември. 

Според официалния представител на ведомството генерал-майор Игор Конашенков руски самолети в небето над указаната местност не е имало и САЩ знаят за това.

„На 6 декември в района са били самолети от ВВС на САЩ и други страни от коалицията”, казва Конашенков.

„По данни на генералния щаб на сирийската армия на 6 декември 2015 година от 19:40 до 19:55 авиацията на западната коалиция е нанесла удар по полеви лагер 168 от 7 дивизия на правителствените войски на Сирия на 2 км западно от Дейр ез-Зор”, казва Конашенков.

„По това време там Руски самолети не е имало. От Пентагона съобщиха, че на същата дата ВВС на САЩ са работили в указания район, нанасяйки удари по цели, разположени на около 55 км от позицията на сирийската армия. И това е истина, но не цялата. В небето над Дейр ез-Зор са били две двойки бойни самолети от коалицията. Ако те не са съпричастни към този удар, защо представители на Пентагона, в качеството си на лидери на коалицията срещу ИД, мълчат гузно за присъствие на техни самолети там”, пита Конашенков.

Припомняме, че при този удар на западната коалиция бе обстрелян и район с мирни жители, като жертвите бяха 26 души, сред които имаше жени и деца.

related

новини 5812457670196704540

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item