stoineff

Xperia Z5 Premium на Sony предлага UltraHD дисплей


По всичко изглежда, че Xperia Z5 Premium на Sony

 ще продължи да бъде единственият смартфон (поне при по-големите играчи), който предлага UltraHD дисплей и през предстоящата 2016 година.

Samsung и LG няма да бързат с преминаването към по-високата резолюция на своите дисплеи, съобщава GSM Arena, позовавайки се на корейски медии.

Множество анализатори също така твърдят, че съревнованието за по-висока резолюция не е приоритет за двата технологични гиганта. Последните по-скоро ще се опитат да се концентрират върху подобряването на видимостта при дневна слънчева светлина, яркостта и по-ниския енергиен разход. С други думи флагманите на двете компании ще продължат да предлагат WQHD резолюция (2560x1440 пиксела), което ще им даде предимството и при съставянето на цените на за техните устройства. 4К панелите по идея са осезаемо по-скъпи за производство спрямо значително по-популярните на смартфон сцената техни WQHD побратими.

Друга причина, която се изтъква за "застоя" на корейските корпорации, е, че дивизиите им произвеждат дисплеи и за техни конкуренти, а поръчките на въпросните конкуренти са в застой. И въпреки че Samsung е с чудесни позиции при мобилния VR пазар със скорошния си Gear VR хедсет, виртуалната реалност изисква процесорна мощност от съответния хардуер, който поне на мобилна територия най-вероятно ще забави нуждата от 4К дисплеи.

related

Технологии 4836338028560594387

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item