stoineff

Google, Facebook, Dell, eBay и HP подкрепиха Samsung в битката срещу Apple

android vs apple


Няколко технологични гиганта подкрепиха Samsung в съдебния й спор с Apple с официални писма до американския съд, съобщава онлайн изданието CNET. 

Google, Facebook, Dell, eBay, HP и Hewlett Packard Enterprise са сред компаниите, които застават зад позицията на Samsung, че САЩ трябва да променят патентните си закони.

"Това е много важна тема и е от голямо значение за нашите милиони клиенти. Ние подкрепяме патентната система, но в нея има огромни злоупотреби", коментира Лий Ченг, директор в компанията Newegg, която също е сред подписалите писмото. Други фирми, които са изразили своята подкрепа, са Vizio и Pegasystems.

Компаниите искат Висшия съд на САЩ да преразгледа делото и да даде по-добра дефиниция за патентите за дизайн. Освен това искат да се наложи таван на глобите, които могат да бъдат присъдени. Основното желание на технологичните гиганти е да се намали смисъла за т.нар. патентни троловеда водят подобни дела само и само да се опитват да изкарат пари от неясно описани патенти.

В конкретния случай всички компании застават на страната на Samsung. Подобни писма в подкрепа на корейския гигант има и от представители на неправителствени организации като Public Knowledge и Electronic Frontier Foundation (EFF), индустриални групи, професори по право и др.

Според EFF в сегашния си вид патентната система стимулира воденето на дела и спира иновациите. Наказанията са много по-големи от стойността на съответния патент. Компанията Systems Inc., пък посочва, че развоят на делото между Samsung и Apple има пряко влияние върху други подобни дела. Нито Apple, нито Samsung са коментирали писмата. Висшият съд на САЩ не е задължен да взима предвид позициите на компаниите.

related

Технологии 8360556724605872278

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item