stoineff

Какво да очакваме от технологиите през 2016 г.


През предстоящата 2016 г. отново много нови технологични устройства ще се борят за вниманието на потребителите. За някои от тях годината ще е особено важна.

Например за вируталната реалност и няколкото различни устройства в тази сфера, които ще направят своя дебют през 2016 г. Сред тях са Oculus Rift, HTC Vive, Microsoft HoloLens и Sony PlayStation VR. Всички те ще се опитат да се наложат на пазара и да отговорят на огромните очаквания, които производителите са заложили към виртуалната реалност.

Предишни години и таблети, и умни часовници също се опитваха, да се превърнат в хитови продукти, които да са мания като смартфоните, но така и не успяха. Таблетите директно преминаха към устройства, които са по-скоро глезотия отколкото необходимост. Умните часовници пък дори и не успяха да се задържат в полезрението на хората.

Нов опит

Въпреки това и през новата година се очакват нови умни часовници. Сред тях е и второто поколение на Apple Watch. Новото устройство ще трябва да поправи проблемите на своя предшественик, да увеличи функционалността и да даде по-дълъг живот на батерията. Дали всичко това ще е достатъчно да привлече повече потребители? Малко е вероятно, но часовникът ще е важна стъпка към усъвършенстването на този тип устройства, които един ден може би ще наследят смартфоните.

Но докато този ден дойде, именно умните телефони ще продължат да са сред най-очакваните устройства. Конкретно двата лидера – iPhone 7 и Samsung Galaxy S7. Смартфоните вече достигат етап, в който е много трудно да се представи нещо изцяло ново, а и самите потребители започват да виждат все по-малко причини, за да сменят телефоните си толкова често. Именно затова ще е доста интересно да видим как Samsung и Apple ще се опитат да спечелят клиенти тази година.

На гейм небосклона пък се очаква Nintendo да се завърне в битката на конзолите със своята нова разработка. За сега тя е известна просто като Nintendo NX, като компанията старателно пази в тайна всички подробности. Конзолата ще има доста да наваксва спрямо PlayStation 4 и Xbox One, които взеха голяма преднина, особено след недотам доброто представяне на Nintendo Wii. Компанията ще се опита да привлече внимание не само с иновативни игри, но и иновативни технологии, така че се очаква интересна година в света на технологиите.

related

Технологии 8679999464456854624

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item